Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден до пладне" на 11 ноември

Акцентите в обзорното ни седмично предаване "Ден до пладне" от 9 до 12 часа:

  • Изборът за общински съветници бе оспорен в 5 общини в Бургаска област. Това са Карнобат, Бургас, Сунгурларе, Несебър и Созопол. Защо се стигна до лавината от жалби в съда?

  • Изборна сага в село Зидарово, където един срещу друг се изправиха бивш тъст и зет, вотът там бе обявен за недействителен. С какви основания – припомняме в ефир

  •  Ще ви разкажем и как стана приемането на властта в общините Приморско, Царево, Средец, Поморие и Камено

  • Равносметката от туристическия сезон 2023 година, има ли хотели на ръба на оцеляването?

  • Пикът на COVID-19 мина, но идва грипна вълна, предупреждават епидемиолозите. Как да се предпазим?

  • Каква риба се търси най-много и коя е най-достъпната според джоба на потребителите, отговорите потърсихме на най-големия пазар в Бургас

  • Бургас чества композитора Георги Шагунов с концерт, изложба и представяне на книга. През тази година се отбелязват 150 години от рождението му, а вчера, 10 ноември се навършиха и 75 години от кончината му.

Тези и още теми в предаването ни в следващите три часа в ефира на БНР Бургас. Водещ е Нина Рангелова, на звукорежисьорския пулт е Ваня Желева.


БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 21 февруари

Темите в предаването: Над 100 жители на село Дюлево, сред тях и чуждестранни граждани, които имат имоти там, протестираха пред Съдебната палата в Бургас. Хората са недоволни от решението на ОС в Средец на 5 хил.дка пасища и мери край селото да бъде изграден фотоволтаичен парк. Обжалването в  Административния съд е  от страна на  областния..

публикувано на 21.02.24 в 12:58

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 21 ФЕВРУАРИ:

Най-трудно е да вземеш решение да действаш. От там нататък просто трябва да си упорит. Днес, в сряда взимайте правилните решения и започнете деня с чаша кафе и усмивка. Добро утро от сутрешния ни екип – звукорежисьор е Стефан Генчев, новините ще представя Нина Рангелова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в предаването ни от 7 до 10 ч.:..

публикувано на 21.02.24 в 06:30

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 20 ФЕВРУАРИ!

И денят смени нощта... на ротационен принцип. Добро утро във вторник, пълним шепите с надежди, пък каквото покаже. Свежо събуждане обещаваме от ефира на БНР - Бургас! Ето акцентите ни до 10.00 ч. Паркирането в градовете е едно от предизвикателствата в големите областни центрове. От години обаче то е и ябълката на раздора в малките морски..

публикувано на 20.02.24 в 07:00

"Булевард Демокрация" на 19 февруари

Темите в предаването днес: Ремонтът на пречиствателната станция "Ясна поляна" трябва да започне до началото на април, ясни са всички фирми, които ще извършват различните дейности, какво предстои репортаж на Даниела Костадинова. Как Бургас отбеляза годишнината от обесването на Васил Левски ще чуем от Стефка Бакърджиева...

публикувано на 19.02.24 в 14:33

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 19 ФЕВРУАРИ!

С поредица от събития Бургаска област ще почете паметта на Апостола на свободата Васил Левски. Отбелязването на 151 години от гибелта на гениалния революционер, отдал живота си в борбата за национално освобождение, в Бургас ще започне в 11:00 часа при паметника му в Морската градина. Регионалната ни спирка тази сутрин е Поморие...

обновено на 19.02.24 в 07:14

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ НА ДОБРОТО" ОТ 17 ДО 18 Ч.:

И тази неделя ще ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, ще ви срещнем с добри хора и ще ви  заредим с положителни емоции. Звукорежисьор е Мариян Райнов, аз съм Стефка Бакърджиева.  В предаването ни днес: -  В рубриката "Мисия Добро" ще ви разкажем за успешната кампания на Ротаракт клуб Бургас – Приморие, чиито членове..

публикувано на 18.02.24 в 15:00

ОЧАКВАЙТЕ В „ЕВА В НЕДЕЛЯ“ НА 18 ФЕВРУАРИ!

Хубавата жена е като хубавата книга - всеки иска да я прочете и да я има, но не всеки е грамотен да я разбере… Така стъпваме на територията, където красотата е неизбежна, а модните съвети и интересните събеседници – традиция. Добре дошли във времето за уикенд релакс, в ефира на БНР – Бургас - „Ева в неделя“.Ето какво ви предлагаме през..

публикувано на 18.02.24 в 12:08