Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 16 НОЕМВРИ!

Покрай големия проблем с войната на пътя и причините на нея, днес поставяме на фокус една тема, която периодично се повдига като част от решението за по-качествено обучение на младите водачи. Трябва ли да има полигон и каква е европейската практика –отговорите търсим след новините в 8 часа.

Колко струва празнуването на Нова година в къща за гости в Странджа проверяваме в минутите за туризъм след 8.30.

Поет, писател и преподавател по литература Динко Динков днес представя новата си книга „Богородични морета“, за любовта към морето и конкретно към Обзор ще го чуем след 9 часа.

Наш събеседник ще бъде и директорът на Градската художествена галерия в Дряново, който откри изложба в Бургас. Антон Антонов ни разказва за пейзажите с душа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОЧАКВАЙТЕ В „ИСТОРИИ НА ДОБРОТО“ НА 29 СЕПТЕМВРИ:

Здравейте, ето че отново сме готови да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, да ви срещнем с добри хора и да ви  заредим с положителни емоции. Отворете сърцата си за историите за Доброто, ще ги споделим с вас с любов и надежда. Звукорежисьор е Ваня Желева, аз съм Стефка Бакърджиева.  В предаването ни днес: -..

публикувано на 27.09.24 в 17:30

"Булевард Демокрация“ на 27 септември:

Започна предизборната кампания, която ще приключи ден преди вота на 27 октомври. Дотогава кандидатите за народни представители ще се надпреварват за вниманието на избирателите. Според предварителни проучвания на социологически агенции няма да има големи изненади и на тези избори. В същото време служебният премиер Димитър Главчев призова „българите да..

публикувано на 27.09.24 в 14:42

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 27 СЕПТЕМВРИ!

Казват, че най-сигурният начин да бъдем щастливи е да сме толкова заети, че да нямаме време лоши мисли да тревожат умовете ни… Добро утро в петък!  Събуждаме 27-ми септември с позитивизма на последния работен ден от седмицата и в  от сутрешния ефир на БНР – Бургас! В темите ни до 10.00 ч. очаквайте! Световният ден на сърцето е тази неделя...

публикувано на 27.09.24 в 07:07

"Булевард Демокрация" на 26 септември

По-висок размер на туристическия данък гласуваха общинските съветници в Несебър. Той влиза в сила от 2025 година.  Какви са мотивите на общинската администрация за увеличението и как реагира туристическата гилдия? По темата работи Нина Рангелова.   Общинският съвет в Царево одобри второто авансово плащане по въвеждането на част от мерките за..

публикувано на 26.09.24 в 14:16

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 26 СЕПТЕМВРИ:

Щастието приема формата, която ние му придаваме с нашите положителни мисли. Щастлив четвъртък ви пожелаваме днес. Звукорежисьор е Ваня Желева, новините представя Александра Маркарян, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа: - Ден преди официалното начало на предизборната кампания, как върви..

публикувано на 26.09.24 в 06:30

Булевард "Демокрация" на 25-ти септември

Изграждането на многоетажни паркинги бе част от днешната общинска сесия в Бургас. Какво се случи на нея ще разберем по-подробно след малко. Община Созопол разработи предварителен проект на Подробен устройствен план - план за регулация и застрояване, след молби от собственици на имоти в местността "Каваците“. Те искат съответната инфраструктура, но..

публикувано на 25.09.24 в 14:55

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 25 СЕПТЕМВРИ!

Дано не ви объркват есенните сюжети и цветове в сряда. Но ако не знаете от къде да започнете, започнете от това, което ви прави щастливи! Добро утро на 25-ти септември! Събуждаме го с усмивка и навлизаме в информационния поток със сутрешния ефир на БНР – Бургас! В темите ни до 10.00 ч. очаквайте! Ще има ли многоетажен паркинг в..

публикувано на 25.09.24 в 07:06