Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отложиха делото за повторното преброяване на бюлетините за избор на кмет на Община Поморие

Снимка: Ани Петрова

Бургаският административен съд отложи делото за повторното преброяване на бюлетините за избор на кмет на Община Поморие. Причината е, че графологичната експертиза не е готова. 

Делото е образувано по жалба на единия от кандидатите за кмет на морската община Веселин Анестиев.

Съдебно-техническата експертиза, изготвена от вещите лица е готова, но ще бъде представена на следващото заседание. По 29 бюлетини има спор.

Следващото заседание е насрочено за 30 ноември. 

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Възраждане" ще стане част от групата „Идентичност и демокрация“ в Европарламента

ПП" Възраждане" ще стане част от групата „Идентичност и демокрация“ в Европарламента. Това ще се случи на 12 април на европейска конференция в София, каза в Бургас депутатът Борис Аладжов. Той и бургаски съветници днес представиха позициите си по актуални теми.  От партията са категорични, че започналите протести..

публикувано на 20.02.24 в 14:11

Активисти на „Възраждане“ блокираха входа на пристанище Бургас – Запад

Активисти на партия „Възраждане“ блокираха за около два часа входа на пристанище Бургас – Запад, заради решението на Конституционния съд, с което потвърди решението на Народното събрание да няма референдум за запазване на българския лев.  Близо 50 души с плакати и знамена настояваха гласът им да бъде чут. Александър Койчев, Борис Аладжов и..

публикувано на 18.02.24 в 11:47

Гласуваха единодушно бюджета на община Сунгурларе

С абсолютно мнозинство Общинският съвет в Сунгурларе прие бюджета на общината за 2024 година.  Фи нансовата му рамка възлиза на 31 241 859 лв, а капиталовите разходи са почти 12 млн лв. Приоритетни за общината са големите инфраструктурни проекти, подобряване на пътната мрежа, на училищната инфраструктура и разкриването на нови социални услуги,..

публикувано на 16.02.24 в 15:30

"Галъп": 66,4% не очакват промяна след ротацията, но само 30,9% искат избори

66,4% от пълнолетните българи не очакват значителни промени в политиката на новото правителство след ротацията, а 18% очакват. Останалите не могат да определят. Това сочат националнопредставителни данни на „Галъп интернешънъл болкан“ от изследване, проведено между 11 и 19 януари "лице в лице" сред пълнолетните българи. Междувременно, рутинният..

публикувано на 15.02.24 в 12:40

Общинският съвет на Бургас гласува Бюджет 2024 (ОБНОВЕНА)

След 8 часови дебати по различни точки от дневния ред и гласуване на най-важния финансов документ на общината - Бюджет 2024, Общинският съвет приключи днешното си заседание. Дебатите по приемането на проекта за бюджет на Община Бургас за 2024 година започнаха малко след 12:00 часа и приключиха в рамките на близо 3 часа, със заявка за пълна..

обновено на 14.02.24 в 17:47

Необходимостта от намирането на купувач на „Лукойл“ е обсъдил Асен Василев във Вашингтон

Възможностите за намаляване на руската зависимост от газ и петрол в региона на Балканите и необходимостта от намиране на стратегически купувач за бургаската рафинерия „Лукойл“ обсъди министър Асен Василев на среща със заместник-помощника на президента на САЩ и старши съветник по въпросите на енергетиката и инвестициите Амос Хохстийн. Тема на разговора..

публикувано на 14.02.24 в 15:36

Съветниците приемат бюджета на община Бургас за 2024 година

Проектът за бюджет на община Бургас за 2024 година ще бъде гласуван на седмото заседание на общинския съвет днес. Макрорамката му е над 506, 6 млн лева. Общо съветниците ще разгледат 43 докладни записки. Какво предвижда проектът за бюджет на община Бургас за 2024 година  Димитър Николов: Бюджетът на обгщина Бургас е отговор на демографската..

публикувано на 14.02.24 в 07:35