Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приключи първият етап от консултации при президента

Снимка: Ани Петрова

Приключи първият етап от консултации при президента с партиите от управленското мнозинство преди връчването на мандата за нов кабинет. Днес при държавния глава отидоха ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. 

От думите на премиера в оставка Николай Денков и кандидатът за нов министър-председател Мария Габриел стана ясно, че преговорите за продължаване на съвместното управление все още не са приключили. Габриел определи разговорите като конструктивни и поиска от президента още време, докато ѝ бъде връчен мандатът за нов кабинет. 

Денков видя съществен напредък в преговорите, но уточни, че ако не бъде постигнато съгласие с ГЕРБ-СДС за първия мандат, най-вероятно отиваме на избори.

От ДПС изразиха готовност да продължат да подкрепят управлението с мотива, че трябва да има стабилност и предвидимост в страната. Консултациите при президента продължават и утре с представителите на опозицията - Възраждане, БСП и "Има такъв народ".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Виктория Василева застана начело на формацията

ЦИК заличи регистрацията на "Има смисъл" за вота на 27 октомври

Централната избирателна комисия реши да заличи регистрацията на коалиция "Има смисъл" за участие в изборите за народни представители на 27 октомври тази година. Коалицията се представлява от депутата Виктория Василева, която напусна парламентарната група на "Величие". В решението на ЦИК се посочва, че проверка в ГРАО на списъка с избиратели, подкрепящи..

публикувано на 14.09.24 в 13:59
Румен Гайтански

Румен Гайтански - кандидат-депутат от Алианс за права и свободи в Сливен

Бизнесменът Румен Гайтански, по прякор Вълка, който в момента е в следствения арест ще бъде номиниран за кандидат-депутат от партията на Ахмед Доган - Алианс за права и свободи в Сливенски избирателен район. Това обяви пред БНР председателят на партията в Сливен Владимир Мартинов. Очаква се номинацията да бъде направена на областно събрание в..

публикувано на 13.09.24 в 18:08

Министър Росен Карадимов на среща в Бургас за изборите

Министърът на иновациите и растежа доц. Росен Карадимов ще проведе работна среща днес в Бургас относно ангажиментите на правителството за материално-техническо обезпечаване на предстоящите парламентарни избори.  В качеството си на координатор по изпълнението на посочените дейности, определен с решение на Министерския съвет, министър Карадимов..

публикувано на 13.09.24 в 07:00

Борисов не одобри идеята за отдалечен от партиите експертен премиер

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи като неработеща идеята на ПП-ДБ за правителство, начело на което да стои максимално отдалечен от партиите и експертен премиер. "Ако лидерите и партиите не предлагаме управление, как ще дойде неутрален човек, ще стъпи на програми, ще избере министри, които никой не познава, и ще започне да управлява с..

публикувано на 12.09.24 в 11:36

28 партии и 11 коалиции подадоха документи за регистрация за изборите

28 партии и 11 коалиции подадоха документи за регистрация за предстоящите парламентарни избори на 27 октомври към крайния срок, който изтече в 17.00 часа. Всички, спазили срока, ще бъдат регистрирани в условията на т. нар. "неприключила проверка".  Главна дирекция ГРАО проверява списъците, представени от партиите и коалициите, като крайният срок за..

публикувано на 11.09.24 в 20:11

В ЦИК бяха внесени документи за регистрация на "Алианс за права и свободи"

В Централната избирателна комисия бяха внесени документи за регистрация на коалиция "Алианс за права и свободи". Документите депозираха Румен Йончев - председател на "Земеделски народен съюз" и Веселин Пенев, представител на партия СБОР. Румен Йончев обясни: "Името не е случайно както се досещате. Искаме с думата "алианс" да заявим едно много..

публикувано на 11.09.24 в 17:19