Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 12 МАРТ!

- Във вашия офис имате ли изкуствен интелект?

- Е, как без него? Ние сме в крак с времето!

- И какво прави?

- Ами понеже е най- млад, прави кафе на всички!

Добро утро във вторник! В крак с времето и новините навлизаме в делника с  ефира на БНР - Бургас! Ето какво ви предлагаме във времето до 10.00 ч.

Днес поставяме темата за  конфискуваните автомобили, отнети от пияни или дрогирани шофьори. Има ли интерес към закупуването им при търговете, които обявяват от Националната агенция по приходите, какви са правните казуси при определянето на собствеността и различни тежести и работи ли мярката - представяме ви коментарите на експертите.

Как ще бъдат подкрепени малките и средни предприятия – говорим за  процедурата по програмата „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“, която има за цел да помогне на българската икономика и вече е отворена за кандидатстване.  

Какво би станало, ако можем да изтрием всеки срамен момент от живота си - в най-новата пиеса на Здрава Каменова "Изтрий веднага" това е възможно". Спектакълът гостува днес в Бургас, а ние ви срещаме с автора.

Разговаряме и с популярния телевизионен журналист Мира Добрева, която ще представи днес в Бургас новата си книга "Светулки зад решетките".  Романът по действителен случай проследява тежък и болезнен сюжет от живия живот. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 13 май

Темите в предаването: 9 души вече са задържани при специализираната полицейска операция за изборна търговия в бургаския квартал „Горно Езерово“. Той осъмна под полицейска блокада. На място бе и Даниела Костадинова, какво обясниха местни жители и от бургаските полиция и прокуратура, ще чуем обобщението. Над 20 средни училища и..

публикувано на 13.05.24 в 14:02

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 13 МАЙ!

Дъждът изми лицето на деня и на 13 май влизаме на чисто в новата седмица. Добро утро! Паркиране, ремонти и рехабилитация на инфраструктурата преди началото на летния сезон е темата на фокус днес в ефира на БНР-Бургас. Отиваме до един от курортите оп Южното Черноморие-Китен. След новините в 8 часа ще чуем кметът Николай Марков. В..

публикувано на 13.05.24 в 07:17

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО" ОТ 17 ДО 18 Ч.:

Отново сме готови да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, да ви срещнем с добри хора и да ви  заредим с положителни емоции. Звукорежисьор е Стефан Генчев, водещ е Стефка Бакърджиева.  В предаването ни днес: -  В рубриката „Мисия Добро“ ще ви срещнем с Анна Йончева, фотограф, който реализира редица благотворителни..

публикувано на 12.05.24 в 15:00

ОЧАКВАЙТЕ В „ЕВА В НЕДЕЛЯ“ НА 12 МАЙ!

Джентълмените не говорят за пари, а елегантните жени – за цени… Е, красотата няма цена, казват още дамите, които не излизат от бутиците, а модата и елегантната визия е във фокуса ни в неделния следобед в ефира на БНР – Бургас, с най-женското предаване „Ева в неделя“. Във времето за уикенд релакс до три следобед очаквайте: Как се..

публикувано на 12.05.24 в 09:28

"Ден до пладне" на 11 май:

Днес е Светла събота, а православната църква почита светите равноапостоли Кирил и Методий, но светският празник у нас е прието да се отбелязва на 24 май. „Странно как, народът все бачка на тръстиката, политиците са винаги горе на черешата, а като цяло, сме под кривата круша. Страната прилича на обран бостан, никой в Европа не ни бръсне за слива,..

публикувано на 11.05.24 в 09:01

Булевард Демокрация на 10-ти май

В първия час на предаването един казус свързан с лечението на пациент в бургаска болница и онлайн рецепта за лекарства видима само в болничната аптека, гледните точки след малко. В Св. Влас се провежда конгрес на украинските жени, за проблемите им и как се адаптират у нас ще чуем повече в последния час.  Мотосезонът се открива днес в Ямбол..

публикувано на 10.05.24 в 14:50

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 10 МАЙ:

Понякога трябва да се отпуснете и да оставите живота да се случва. Петък е подходящият ден за това! Добро утро в най – обичания делник от седмицата. Екипът ни днес – звукорежисьор е Стефан Генчев, новините представя Християна Йорданова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа: -   Автомобилни..

публикувано на 10.05.24 в 06:30