Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кубрат Пулев спечели шампионски пояс след победа в София

Снимка: БТА

Кубрат Пулев завоюва интернационалната титла на Световната боксова асоциация в тежка категория след победа над украинеца Ихор Шевадзуцкий с единодушно съдийско решение.

Пред над 8000 зрители в "Арена София" снощи Пулев надигра в главния мач от галавечерта противника си с резултат от 117:111, фиксиран в картите и на тримата съдии край ринга.

За Пулев победата е 31-ва в 34 мача като професионалист, като той има и три загуби. За Шевадзуцкий поражението е второ в 13 срещи. Той има 11 победи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

700 ученици от страната спортуваха с Радев в Ямбол

Близо 700 ученици от цялата страна се включиха  в инициативата "Спортувай с президента" и турнира по утринна гимнастика, който се провежда за трети път в Ямбол. В спортните събития взе участие държавният глава Румен Радев. Турнирът по утринна гимнастика е организиран от общината в Ямбол със съдействието на Националната спортна академия "Васил..

публикувано на 18.05.24 в 14:33

Момичета от резидентната грижа "Ронкали" спечелиха куп медали от спортен турнир

Четири момичета от РГДР "Ронкали" спечелиха медали в различни спортни дисциплини по време на Зоналния турнир на Българска спортна федерация за деца и младежи в риск. В състезанието, което се проведе в Стара Загора участваха пет деца от бургаската резидентна грижа.  Отличията са за  С. Т. на 12 г. - първо място и златен медал в тенис на маса в..

публикувано на 18.05.24 в 09:50

Четвърти турнир „Грифон“ по традиционна стрелба с лък през уикенда на „Туида“ край Сливен

Четвърти турнир „Грифон“ по традиционна стрелба с лък ще се проведе днес и утре в късноантичната и средновековна крепост „Туида“ край Сливен. Над 50 стрелци от цялата страна ще покажат умения в индивидуална и групова стрелба. Началото ще бъде дадено в 10.30 часа днес. Изискването е лъковете на участниците да имат  достоверен исторически дизайн, без..

публикувано на 18.05.24 в 08:50

"Спортувай с президента" в Ямбол

Близо 700 ученици от цялата страна ще се включат в инициативата "Спортувай с президента" и в турнира по утринна гимнастика, който ще се проведе за трети път в Ямбол. В спортните събития се очаква да вземе участие и президентът Румен Радев. Турнирът по утринна гимнастика е организиран от общината в Ямбол със съдействието на Националната спортна..

публикувано на 18.05.24 в 08:21

Готови са спортните игрища в комплекс “Меден рудник"

В Деня на българския спорт Община Бургас издаде акт 16 за новите спортни зони в комплекс “Меден рудник". Това съобщи в профила си във фейсбук кметът Димитър Николов.  Вече са готови откритите игрища за тенис, футбол, хандбал/баскетбол и фитнес на открито и след няколко дни ще могат да се ползват от бургазлии. Междувременно..

обновено на 17.05.24 в 13:36

С масов крос Приморско ще отбележи Деня на българския спорт - 17 май

С масов крос община Приморско ще отбележи 17-ти май - Ден на българския спорт. Стартът ще бъде даден от фитнес инструктора Кирил Танев, пред сградата на Община Приморско в 14:00 часа. Ентусиастите от всички възрастови групи ще пробягат трасе от 1800 метра, по предварително определен маршрут. От старт линията спортистите ще преминат по ул...

публикувано на 16.05.24 в 15:19

Антон Коджабашев обвини предишното управление на щангите за спряното финансиране

Новоизбраният президент на Българската федерация по вдигане на тежести Антон Коджабашев и генералният секретар доц. Димитър Димитров заявиха, по време на предишното управление на федерацията начело с президента Ариф Маджид са извършени много сериозни нарушения, което е причина за спряното финансиране от страна на Министерството на младежта и спорта...

публикувано на 16.05.24 в 14:03