Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 4 АПРИЛ!

Предстоящият летен сезон се очертава да е по-добър от миналогодишния. Това заяви пред БНР-Бургас зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов. 20% е увеличението на предварителните резервации по Южното Черноморие в сравнение със същия период през 2023 година. Темата поставяме след новините в 8 часа.

Оставаме край морския бряг и след това, когато ще чуем кметът на Созопол Тихомир Янакиев за подготовката на курортния град за сезона.

Как Европа стимулира младите хора, за да гласуват? На този въпрос отговаря проектът на БНР „Европа - ново поколение“. Днес ще чуем студентите от Благоевград.

В минутите за култура и изкуство след 9 часа през живота на големия художник Георги Баев преминаваме заедно с управителя на Морското казино Людмила Кутиева. Поводът е пътуващата изложба, която отбелязва 100 години от рождението на художника.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард Демокрация на 17-ти май

Днес се открива новия летен сезон в Несебър. Какви са очакванията на бранша и от кои пазари ще са туристите, подробностите са след малко. Продължаваме с друго събитие - зрелостниците се явиха на първа матура. Тя е по български език и литература. Справиха ли се с Приказка за стълбата на Смирненски или избраха есе, ще чуем също в първия час. Тематичните..

публикувано на 17.05.24 в 14:50

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 17 МАЙ:

Най-голямото богатство е денят, който е пред нас. Добро утро в петък! Започнете го с усмивка, чаша кафе и лека закуска. Екипът ни днес – звукорежисьор е Теодора Кралева, новините представя Петя Михова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч.: -   Бургаската Топлофикация поиска от КЕВР увеличение..

публикувано на 17.05.24 в 06:30

"Булевард Демокрация" на 16 май

Темите в предаването днес: След среща с граждани, бизнес и ръководството на общината преди началото на новия сезон -ще има ли промени при сметосъбирането и паркирането в града? Отговори от Петя Михова, която обединява различните позиции. Ден преди държавния зрелостен изпит по български език и литература трябва ли да има промени във..

публикувано на 16.05.24 в 14:20

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 16 МАЙ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 16 МАЙ! Тайната на напредъка е да започнеш… Добро утро в четвъртък! Ако го започнем с кафе и усмивка, пътят ще е по-лесен! Впускаме се и в информационния поток със сутрешния ефир на БНР – Бургас. Ето какво сме ви приготвили във времето до 10.00 ч.  Напрежението сред синдикатите на железничарите,..

публикувано на 16.05.24 в 07:03

Булевард "Демокрация" на 15-ти май

Задава се протест във висшето образование. На 20 май вузовете няма да приемат студенти, защо и възможно ли е увеличение на заплатите в Бургас. По тези и други теми отговарят КНСБ. Кои са проектите реализирани със средства по ОП "Транспорт", ще обобщим след 17 часа. Също тогава ще ви представим каузата на хотелиера-бегач Силвия Кьосева. Освен това..

публикувано на 15.05.24 в 14:49

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 15 МАЙ!

Плановете са половината от свършената работа. Но не можем да планираме абсолютно всичко, трябва да се оставим и животът да ни изненада с нещо. Добро утро в сряда! Повече приятни изненади пожелаваме от сутрешния екип на БНР – Бургас. Ето какво сме ви приготвили във времето до 10.00 ч. Има ли ръст на бежанците от Украйна у нас и на каква..

публикувано на 15.05.24 в 07:00

Булевард "Демокрация" на 14-ти май

Случаите на трафик на хора продължават. Тенденциите за продажба на новородени деца в Гърция и Кипър, и сексуалната експлоатация са все същите както преди няколко години. Има обаче и нови случаи за които ще разкажем в първия час. Повече от стотина свидетели разпитват по делото с автобуса с мигранти, който погуби двама бургаски полицаи на Трапезица...

публикувано на 14.05.24 в 14:50