Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Булевард "Демокрация" на 8-ми април

Снимка: архив

Държавата погва незаконно къмпингуващите с каравани и кемпери в държавни, общински терени и защитени територии в залива Вромос. Дали областният управител ще се справи с този дългогодишен проблем ще научим след малко в първия час. Също там един акцент с оглед предстоящите евроизбори. Бургаската структура на партия "Възраждане" номинира Мариян Иванов. 
Българският червен кръст започна раздаването на хранителни помощи на социално уязвими хора. От днес безплатните пакети ще могат да се получат в пункта на ул. „Оборище“ 95. Подробностите са в последния час. Също тогава в деня на ромите разказваме за социалните програми, чрез които се връщат ромските деца на училище.
На финала един любопитен акценти, който ни отвежда в щатитеи и Мексико където днес наблюдават пълно слънчево затъмнение. Впрочем такова се очаква и в Европа след около 2г. Очаквайте култура и спорт, плюс трафик информация и интересни коментари от социалните мрежи. 
Началото е след новините в 15 часа. Водещ е Калина Енчева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО" ОТ 17 ДО 18 Ч.:

Отново сме готови да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, да ви срещнем с добри хора и да ви  заредим с положителни емоции. Звукорежисьор е Стефан Генчев, водещ е Стефка Бакърджиева.  В предаването ни днес: -  В рубриката „Мисия Добро“ ще ви срещнем с Анна Йончева, фотограф, който реализира редица благотворителни..

публикувано на 12.05.24 в 15:00

ОЧАКВАЙТЕ В „ЕВА В НЕДЕЛЯ“ НА 12 МАЙ!

Джентълмените не говорят за пари, а елегантните жени – за цени… Е, красотата няма цена, казват още дамите, които не излизат от бутиците, а модата и елегантната визия е във фокуса ни в неделния следобед в ефира на БНР – Бургас, с най-женското предаване „Ева в неделя“. Във времето за уикенд релакс до три следобед очаквайте: Как се..

публикувано на 12.05.24 в 09:28

"Ден до пладне" на 11 май:

Днес е Светла събота, а православната църква почита светите равноапостоли Кирил и Методий, но светският празник у нас е прието да се отбелязва на 24 май. „Странно как, народът все бачка на тръстиката, политиците са винаги горе на черешата, а като цяло, сме под кривата круша. Страната прилича на обран бостан, никой в Европа не ни бръсне за слива,..

публикувано на 11.05.24 в 09:01

Булевард Демокрация на 10-ти май

В първия час на предаването един казус свързан с лечението на пациент в бургаска болница и онлайн рецепта за лекарства видима само в болничната аптека, гледните точки след малко. В Св. Влас се провежда конгрес на украинските жени, за проблемите им и как се адаптират у нас ще чуем повече в последния час.  Мотосезонът се открива днес в Ямбол..

публикувано на 10.05.24 в 14:50

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 10 МАЙ:

Понякога трябва да се отпуснете и да оставите живота да се случва. Петък е подходящият ден за това! Добро утро в най – обичания делник от седмицата. Екипът ни днес – звукорежисьор е Стефан Генчев, новините представя Християна Йорданова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа: -   Автомобилни..

публикувано на 10.05.24 в 06:30

Булевард "Демокрация" на 9-ти май

Акценти в предаването "Булевард "Демокрация" на 9-ти май: За първа година Бургас празнува летен Никулден. За проявите и традициите свързани с този ден ви разказваме след малко. Освен това 9 май е и Денят на Европа. И днес българи и руснаци почетоха паметта на жертвите от Втората Световна война.  Трудова борса за хора в неравностойно положение ще се..

публикувано на 09.05.24 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 9 МАЙ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 9 МАЙ! Празници на хоризонта! Всички обичаме месец май. Пролет, свежо, зелено, слънце през облаците и най-вече месец на празници и повече почивни дни. Добро утро на 9-ти май! На този ден отбелязваме окончателната капитулация на хитлеристка Германия във Втората световна война. През 2008 година 9 май става и..

публикувано на 09.05.24 в 06:54