Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мюзик Пойнт тази седмица: На тежка ротация в музикален план

Снимка: Universal Music Group

Taylor Swift – Тhe Tortured Poets Department

Несъмнено изданието на седмица е новият албум на Taylor Swift. Toва е първият й албум с нова музика от 2022 г., когато тя пусна спечелилата Grammy компилация Midnights. Tема в The Tortured Poets Department е „разбито сърце“ и феновете все още гледат под лупа в търсене на намеци от Taylor спрямо бившите й половинки. И ако сте от отбора на суифтитата сигурно вече сте направили подробен разбор на петата песен ( So Long, London), защото знаете, че традицията е петата песен в албумите на Taylor да е най-личната. Албумът си струва да се чуе, но ако търсите някакво надграждане в саунда на звездата ще ви е трудно да го намерите. В стилистично отношение Taylor е в познатият контекст на Jack Antonoff.

В новото предложение на Taylor има колаборации с Florence + The Machine и Post Malone като първият сингъл от там е дуетът й с Malone със заглавие Fortnight. Много от станциите от веригата iHeartRadio в Щатите пуснаха целия албум в момента, в който се появи както и по една песен от него на час. Специален подход за промоция бе забелязан също в платформи като TikTok и Spotify, въпреки че TikTok все още не са изгладили разногласията си с Universal Music Group и музика на други артисти от компанията е премахната от там. Иначе в Spotify за по-малко от 12 часа от излизането си двойният албум стана най-стриймваният за един ден от началото на годината до днес. С това постижение Taylor взе короната от предишния рекордьор – любимият на глобална аудитория COWBOY CARTER на Beyoncé.

Jamie xx, Honey Dijon – Baddy on the Floor

Двама яки диджеи обединяват сили за парче, което направи дебюта си на фестивала Coachella. Определено клубен хит Baddy on the Floor си струва да се слуша силно. Жестоките фънки мотиви подплатени с неустоима хорн секция лично мен ме пълнят с много щастие и пораждат парти вайб картини в съзнанието ми. Jamie xx обяви, че готви нов албум, който може да очакваме по-късно тази година. Все пак последният му албум със заглавие In Colour дебютира в края на май 2015 г, въпреки че от тогава до сега той пускаше от време-навреме тракове като It’s So Good появил се по-рано тази година. В края на юни Jamie xx ще на Glastonbury.

Dasha: Acacia Evans (Warner Music/Орфей Мюзик)

Dasha – Austin

Свежо кънтри участие, настанило се удобно на високи позиции в глобални социални мрежи. Austin е oт втория албум на Dasha, който се казва What Happens Now?. Интересът към парчето се засили наскоро след като пробиващата кънтри звезда го изпълни на CMT Music Awards. Но преди това то бе с вайръл статут – над 3 милиарда гледания в TikTok и 75 милиона стриймвания по Spotify. Родената в Калифорния Dasha (рождено име Anna Dasha Novotny) се занимава с изкуство още от малка. В училище тя печели национално състезание по поезия, което й помага, когато взема решение да се захване с писане на текстове за музика. Austin определено заслужава място в плейлиста ви за седмицата.

Glass Animals: Universal Music Group/Вирджиния Рекърдс

Glass Animals – Creatures In Heaven

Много от нас се зарадваха на нов материал от бандата Glass Animals, защото дълго време чакаме след постигналия огромен успех албум Dreamland от 2020 година – албумът, който включва неизбежната за всеки юни песен Heat Waves. Един е авторът и продуцентът на Creatures In Heaven  - фронтменът на групата Dave Bayley. Тракът е пълен със аналогови синтезатори и е на екзистенциална тематика свързана с важността на пълното потапяне в непреходните променящи живота моменти. Парчето, което вече е на тежка ротация и от двата бряга на Атлантика е от новият албум на британската група озаглавен I Love You So F***ing Much. Компилацията излиза на  19 юли.

Jalen Ngonda - Illusions

Феновете на класически соул ще приемат това с пълни обятия. Един много талантлив артист, който е израснал в района на Вашингтон, но сега се намира основно в е една друга столица - Лондон.  Дебютният албум на Jalen Ngonda със заглавие Come Around and Love Me излезе миналата година. Неотдавна той заедно с BBC Concert Orchestra сподели с публиката този невероятнен сингъл. Тракът е за лудо влюбен мъж, който често си мисли, мечтае и сънува за живота заедно с другия човек. Като се събужда една сутрин този мъж осъзнава, че увлечението му го е откъснало от реалността като се има предвид, че обектът на неговите желания дори не подозира за съществуването му.

За още хитове от различни стилове слушайте новия брой на Мюзик Пойнт – в неделя от 19 по БНР Бургас.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ден до пладне на 4-ти май

Акценти в Ден до пладне: Ще си припомним някои политически моменти с регионален акцент. Жечо Станков отново ще води листата на ГЕРБ-Бургас, какви са очакванията им за 9ти юни -  в първия час.  Ще проверим и какви са нагласите за предстоящия вот в Сливен и Ямбол. Едно важно за региона събитие е изграждането на новия резервоар за питейна вода от..

публикувано на 04.05.24 в 08:45

"Булевард Демокрация" на Разпети петък

Днес се счита като най-тъжния ден за християните, тъй като е разпнат Божият син Исус Христос. Ден на душевно пречистване и ден, в който не се работи. Вярващите ходят на църква, минават три пъти под масата за здраве, излизат и целуват разпятието. Постът днес е изключително тежък, но ако сте от хората, които не го спазват можете да си направите едно..

обновено на 03.05.24 в 14:30

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 8 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 3 МАЙ!

Разпети петък е най-строгият ден от Великия пост по отношение на забрани. Това се дължи на факта, че на този ден Христос е бил разпънат на кръста. В знак на състрадание към него вярващите се опитват да отказват храна. В краен случай на този ден православните имат право да ядат само постни хлябове и да пият само вода след изнасянето на..

публикувано на 03.05.24 в 07:33

"Булевард Демокрация" на 2 май

Темите в предаването: От ГЕРБ-СДС регистрираха листата си в РИК Бургас, кои кандидатите за депутати от бургаски регион, ще чуем от Християна Йорданова. Как започва сезонът в Слънчев бряг, интервю на Даниела Костадинова с хотелиера Елена Андонова. В Бургас беше спазена традицията и на Велики четвъртък бяха боядисани яйца..

публикувано на 02.05.24 в 13:58

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 2 МАЙ!

Ако ни четете в този час, това означава, че сте от онзи, подозираме неголям процент хора, които не са успели да си слеят празниците и днес се налага да поработят. Добре дошли в нашия отбор на 2 май! Ето и част от акцентите в ефира до 10 часа: Какви са нагласите преди изборите в Сливен – там, където сглобката не се сглоби, лявото се..

публикувано на 02.05.24 в 06:56

Очаквайте в Акценти на 1 май

Темите в предаването ни днес:  - Има ли напредък в спазването на правата на работещите у нас? Какво се промени от голямата  стачна вълна в САЩ с искане за осемчасов работен ден в далечната 1886 година и съвременните реалности? Равносметката – преди и сега в коментара на председателя на КТ "Подкрепа" в Бургас Иван Костадинов. -   Бургас..

публикувано на 01.05.24 в 07:30

"Булевард Демокрация" на 30 април

Темите в предаването днес: Левицата обяви имената на кандидатите си за депутати от бургаски регион, листата ще се води от Румен Петков, кои са останалите? Какви са нагласите и очакванията  на гражданите на Ямбол на предстоящите избори 2 в 1? Репортаж на Даниела Костова. Трудови борси и обучения за безработни..

публикувано на 30.04.24 в 14:33