Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 22 МАЙ:

Който има здраве, има надежда. А който има надежда, има всичко. Добро утро в сряда! Време е за събуждане, а денят обещава хубави мигове и приятни срещи! Екипът ни днес - звукорежисьор е Стефан Генчев, новините представя Християна Йорданова, водещ е Стефка Бакърджиева.
Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч.: 

- Международен археологически кампус ще бъде изграден на Акве Калиде. Идеята е в него да се обучават студенти по археология от страната и чужбина. Мястото е уникално- има наличие на пет исторически пласта от различни епохи – праисторическа, тракийска, римска, византийска и османска, повече ще ви разкажем селд новините в 8 ч. 

- в рубриката ни "Говорим за доброто" ще ви запознаем с бургазлията Иван Димитров. Той събира стари мобилни телефони, за да ги дарява на деца в нужда. Партнира си с Центъра за обществена подкрепа Бургас и фондация Подай ръка, за да помага на повече хора, като излиза от пределите на Бургас и региона, повече очаквайте след 8.30 ч. 

- в минутите за култура след 9 ч. ще ви запознаем с Дарина Гильова, която работи с техниката колаж и преди дни откри първата си самостоятелна изложба „Цветно“ в одното си Поморие. 

 - ще добавим и новини, хороскоп и културен афиш!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОЧАКВАЙТЕ "ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО" ОТНОВО ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ!

Предаването "Истории за Доброто", което се излъчва в неделя от 17 до 18 ч. излиза от днес, 23 юни в лятна ваканция! Отново ще се чуем след 15 септември, за да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, да ви срещнем с добри хора и да ви заредим с положителни емоции. - Дотогава не забравяйте - „Ние вярваме в ДОБРОТО и знаем, че..

публикувано на 23.06.24 в 15:30

"Ден до пладне" на 22 юни

Ще има или няма да има правителство? Това е въпросът. Първият тест е минат – новото ни Народно събрание си избра от втори опит свой председател. Пръв сред равни стана Рая Назарян от ГЕРБ. Помогнаха от Има такъв народ, които обясниха, че така отпушват работата на парламента. Ще се отпушат ли и насрочените от понеделник консултации при..

публикувано на 22.06.24 в 08:40

"Булевард Демокрация" на 21 юни

Темите в предаването днес: Тази неделя до урните ще отидат  жителите на две от селищата в Бургаска област. Това са несебърското село Баня и село Факия в община Средец. Предстоят там кметски избори. Повече от Нина Рангелова. Очакването за бързо договаряне на топ позициите в европейските институции след изборите за Европейски парламент не се оправда..

публикувано на 21.06.24 в 14:11

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 21 ЮНИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 21 ЮНИ! Лятното разписание вече е в сила – сутрин горещо кафе и свеж въздух, следобед жега и най-добрият приятел на човека в топлото – климатикът. Добро утро в петък! На 21-ви юни отбелязваме официално първият летен ден. Събуждаме последния делник и с най-актуалното от сутрешния ефир на БНР – Бургас. Ето..

публикувано на 21.06.24 в 07:01

Булевард Демокрация на 20-ти юни

Темата ни е туристическа предвид началото на сезона. За предпочитанията на българина в търсенето на къщи и вили за почивка, както и за предложенията на Лозенец, с които привличат туристи- всичко в първия час. Признателност и благодарност към юриста, дипломат и бургазлия проф. Александър Янков бяха отдадени при откриването на международна научна..

публикувано на 20.06.24 в 14:50

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 20 ЮНИ:

Сам по себе си животът е изключителна привилегия, а дали ще го изживеем пълноценно е въпрос на избор. Добро утро в четвъртък! Да започнем делника с усмивка, добро настроение и ентусиазъм. Екипът ни днес – звукорежисьор е Теодора Кралева, новините представя Свобода Атанасова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в сутрешната ни програма от..

публикувано на 20.06.24 в 06:30

"Булевард Демокрация" на 19 юни

Темите в предаването днес:  С какви нагласите и очаквания жителите на Ямбол и региона  изпращат в парламента своите избраници и какво очакват от новото Народно събрание, репортаж на Даниела Костова. Как коментираха задачите и темите, които днес се паднаха на националното външно оценяване по български език и литература, седмокласниците? Анкета..

публикувано на 19.06.24 в 14:42