Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приморско с инфраструктурни подобрения и реклама в чужбина, чака силен сезон



Силен сезон с ръст на туристите очакват в Приморско. Основно в града и в Китен в момента почиват български летовници, но се чакат и гости от Чехия, Словакия, Полша и Германия. За привличането им общината  предприе редица инфраструктурни подобрения и реклама в чужбина, подготвена е и наситена културна програма. Репортаж на Нина Рангелова 

С нови атракции и културни събития, както и с реконструкция на основни улици, на подходите към плажа и частично изпълнена крайбрежна алея Приморско посреща летовници това лято. В Китен пък за първи път ще може да се види ново брегоукрепително съоръжение с крайбрежна алея по целия полуостров.

По думите на кмета на община Приморско Иван Гайков туристическият сезон е започнал доста обнадеждаващо, с добри предварителни резервации.

„Съвместно с няколко други общини работим по проект, който е за популяризираме дестинацията на Южното Черноморие в други държави. Популяризирането представлява рекламиране по летища, по радио, в телевизионния ефир. Полагаме усилия да се представим и на испанския пазар, в Дани, Ирландия и на други дестинации“

От 1 юли в Приморско и Китен за първи път стартира синя зона. Тя ще действа само през лятото. Цената за престой е 2  лева на час.

Обособяват се нови паркоместа, предстои и изграждането на буферни паркинги в различни точки на Приморско.

„Една от тях вече е възможна, тъй като МВР ни предаде за стопанисване  един имот на носа на Приморско, който е стратегически много важен за нас. Там предстои да бъде изграден двуетажен паркинг. До автогарата в другия край на града също предстои да се построи паркинг, в северната част на града също предстои изграждането на паркинг“

Южната морска община е подготвила богата културна и спортна  програма през лятото, с интересни събития и през септември, с цел удължаване на сезона. Сред тях са гостуващи театрални постановки, фестивали, концерти и др. 

Повече чуйте в звуковия файл:


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В 07:00 часа утре пускат движението по платното в посока „Сарафово“ – Бургас

Утре в 07:00 часа сутринта ще бъде пуснато движението по новоремонтираното платно на републиканския път  I   – 9, в отсечката от съоръжението „Тромпет“ на Северния обход. Посоката е към гробищния парк, направление „Сарафово“ – Бургас, съобщи Общината.  След полагането на ново асфалтово покритие там вече е нанесена и маркировката. До..

публикувано на 27.06.24 в 12:53

Кметът на Черноморец: Проблемът с къмпингуването на Вромос остава

Проблемът с нерегламентираното къмпингуване в залива Вромос стои и този сезон. Основната причина е в липсата на наредба, която ясно да определя правилата. Това заяви пред БНР-Бургас кметът на Черноморец Росен Деспов: "Вече 4 години 3 министерства не успяват да изработят наредба за дивото къмпингуване към Закона за черноморското крайбрежие...

публикувано на 27.06.24 в 11:32

Готови са документите на три важни за региона пътни трасета

Кметът Димитър Николов предаде днес на държавната пътна агенция готовата документация на три важни за региона пътни трасета, които да станат четирилентови. Това са Бургас–Айтос, с обход на кв. „Ветрен“; Бургас-Средец, с всички пътни развръзки; Бургас–Малко Търново и в посока границата между България и Турция. Това съобщи той във Фейсбук...

публикувано на 26.06.24 в 17:05

Да отпадне 15% таван на надценката на хляба

15% таван на надценката на хляба трябва да отпадне, тя е въведена от предишния Парламент в ущърб на конкуренцията, смятат от сдружение "Модерна търговия". Ако реално тази седмица депутатите не ревизират решението на предшествениците си, мярката ще влезе в сила от 1 юли, а целият  бизнес е обединен против и се надява тя да отпадна. От сдружението..

публикувано на 25.06.24 в 14:24

Ямболски производители протестират срещу освобождаване на длъжностно лице от дирекция "Земеделие"

Земеделски производители в област Ямбол протестират по повод поредното освобождаване на длъжностно лице в Областна дирекция „Земеделие“. Последният директор е освободен от длъжност само 8 месеца след назначаването му. Според земеделците честите промени в ръководния състав създават нестабилност и затрудняват нормалното функциониране на местната..

публикувано на 24.06.24 в 12:59

И в Ахтопол очакват силен сезон

И в Ахтопол очакват силно лято като повечето туристи традиционно избират тази дестинация през юли и август. Тони Димитрова е акцентът в културната програма на Ахтопол, допълни кметът Станислав Димитров. "На гости ще ни бъдат най-силните мъже на 10 август, отново ще имаме галерия на открито с тема "Море докоснато от Странджа". Много са мероприятията..

публикувано на 24.06.24 в 11:05