Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емил Соколов: Водач на листата на "ПП-ДБ" в Бургас трябва да бъде акад. Денков

| обновено на 05.09.24 в 11:05
Емил Соколов
Снимка: Стопкадър БНТ


Водач на листата на коалицията "ПП-ДБ" в Бургас трябва да бъде акад. Николай Денков, както беше на последните избори. Това заяви в ефира на БНР Бургас политологът Емил Соколов, който е и областен координатор на "Продължаваме промяната". Самият той няма да бъде в кандидат-депутатската листа, а за Бургас се търси и ново лице.


Като "прагматично" той определи решението на ПП, ДСБ и "Да, България!" да се явят заедно на следващите избори "на фона на невиждания досега разпад на системни партии като БСП и ДПС". 

"По-разумното решение беше да се наблегне на нещата, които ни обединяват, а след това да видим какво ще успеем да реализираме от тези идеи и как ще бъде структурирано 51-то Народно събрание. Най-важното е посланията да са ясни и конкретни - т.е. какво искаме и как да го постигнем. И да има набор от приоритети, от които хората да знаят, че това са темите, по които ще работим, да има някаква предвидимост. Трябва да има говорители, които да комуникират тази програма. Да има по-активно медийно присъствие, да внася яснота", коментира Соколов.

Обединителните теми са Шенген, Еврозоната, работещата съдебна система, както и да бъдат отпушени ключови сектори реформите в здравеопазването и образованието, а голямата цел за ПП-ДБ на тези избори е да си върнат 100 000 гласа от загубените над 300 000 на последния вот.

Соколов е категоричен, че листите имат нужда от опресняване:

"Не е нужно само централното ръководство на трите партии да бъде активно. Всички партийни членове по места имат възможността да идентифицират хора, които смятат, че биха били подходящи за кандидати. Да ги поканят, за да започнат да водят разговори с тях. От "Продължаваме промяната" правим това от началото на лятото съвсем организирано. Тръсим активно нови хора за листите-това е една от задачите ми като координатор."

Чуйте повече в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Урна за бюлетини при гласуване за парламентарни избори.

РИК Бургас разпредели местата в секционните комисии между партиите и коалициите

Районната избирателна комисия в Бургас разпредели между партиите и коалициите броя на местата в ръководствата на секционните избирателни комисии (СИК) и за техни членове за изборите на 27 октомври по време на заседанието си на 15 септември. Решения има за всички 13 общини в областта. В Бургас най-голямата политическа сила от предходните избори -..

публикувано на 16.09.24 в 15:40

ПП изпрати писмо до ГЕРБ за приемане на 3 антикорупционни закона

Изпълнителният съвет на “Продължаваме промяната” изпрати писмо до партия ГЕРБ, в което посочва какво ще загуби България, ако настоящето Народно събрание не приеме трите антикорупционни закона. Става въпрос за закона за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения. Другият закон е за несъстоятелност на физически..

публикувано на 15.09.24 в 15:08
Виктория Василева застана начело на формацията

ЦИК заличи регистрацията на "Има смисъл" за вота на 27 октомври

Централната избирателна комисия реши да заличи регистрацията на коалиция "Има смисъл" за участие в изборите за народни представители на 27 октомври тази година. Коалицията се представлява от депутата Виктория Василева, която напусна парламентарната група на "Величие". В решението на ЦИК се посочва, че проверка в ГРАО на списъка с избиратели, подкрепящи..

публикувано на 14.09.24 в 13:59
Румен Гайтански

Румен Гайтански - кандидат-депутат от Алианс за права и свободи в Сливен

Бизнесменът Румен Гайтански, по прякор Вълка, който в момента е в следствения арест ще бъде номиниран за кандидат-депутат от партията на Ахмед Доган - Алианс за права и свободи в Сливенски избирателен район. Това обяви пред БНР председателят на партията в Сливен Владимир Мартинов. Очаква се номинацията да бъде направена на областно събрание в..

публикувано на 13.09.24 в 18:08

Министър Росен Карадимов на среща в Бургас за изборите

Министърът на иновациите и растежа доц. Росен Карадимов ще проведе работна среща днес в Бургас относно ангажиментите на правителството за материално-техническо обезпечаване на предстоящите парламентарни избори.  В качеството си на координатор по изпълнението на посочените дейности, определен с решение на Министерския съвет, министър Карадимов..

публикувано на 13.09.24 в 07:00

Борисов не одобри идеята за отдалечен от партиите експертен премиер

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи като неработеща идеята на ПП-ДБ за правителство, начело на което да стои максимално отдалечен от партиите и експертен премиер. "Ако лидерите и партиите не предлагаме управление, как ще дойде неутрален човек, ще стъпи на програми, ще избере министри, които никой не познава, и ще започне да управлява с..

публикувано на 12.09.24 в 11:36