Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В три подвижни секции ще могат да гласуват избиратели с увреждания в община Бургас

Снимката е илюстративна
Снимка: Ани Петрова

В три избирателни секции с подвижна избирателна кутия ще могат да гласуват хора с трайни увреждания в община Бургас. Решението е на Районната избирателна комисия.

В него се посочва, че в общината до настоящия момент са постъпили 31 заявления от избиратели, отговарящи на условията за гласуване с подвижна урна на парламентарните избори на 27 октомври. Адресите им са в различни населени места в общината.

Предложението на кмета до РИК е да се образуват три подвижни секции за тях. Правоимащи лица могат да продължават да подават заявления до пет дни преди изборния ден, тоест до 21 октомври.

Съгласно Изборния кодекс, подвижна секция може да бъде образувана, когато поне 10 избиратели заявят желание за това.

Вече са издадени и удостоверенията на членовете на подвижните секции в община Бургас, посочват от РИК.

Крайният срок за подаване на заявления за гласуване в подвижна избирателна урна за парламентарните избори изтича на 12 октомври.


По публикацията работи: Нина Рангелова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Безплатен диспут се проведе в БНР Бургас с кандидати за депутати (видео)

Безплатен  диспут с кандидати за депутати от различни партии и формации се проведе по БНР-Бургас.  Темата, по която  дебатираха бе „Възможна ли е формула за стабилно управление - компромиси и решения? Приоритетите за развитие на страната и региона в сферата на икономиката, инфраструктурата и социалните дейности.“ Водещ бе Нина Рангелова...

публикувано на 09.10.24 в 17:06

Безплатен диспут с кандидати за депутати днес по БНР-Бургас

Безплатен  диспут с  кандидати за депутати от различни партии и формации ще се проведе днес по БНР-Бургас. Темата, по която  ще се дебатира е „Възможна ли е формула за стабилно управление - компромиси и решения? Приоритетите за развитие на страната и региона в сферата на икономиката, инфраструктурата и социалните дейности.“ Водещ ще е Нина Рангелова...

публикувано на 09.10.24 в 10:30

ЦИК определи правилата за довереното изграждане на изходния код за машините

Централната избирателна комисия определи правилата и условията, по които да се извърши довереното изграждане на изходния код за машините за гласуване на предстоящия парламентарен вот. Генерирането на "изходен код" е задължително условие, за да се гласува с устройства и е разписано в Изборния кодекс. При процедурата право да присъстват имат..

публикувано на 09.10.24 в 08:36

По една подвижна секция ще има в общините Карнобат и Сунгурларе

По една подвижна избирателна секция за хората с трайни увреждания ще бъде разкрита за общините Карнобат и Сунгурларе. Решението е на Районната избирателна комисия в Бургас. В Карнобат подадените заявления от избиратели, желаещи за гласуват с подвижна урна са 21. Хората са общинския център и от село Кликач. Една избирателна секция с..

публикувано на 08.10.24 в 18:44

Гласуването зад граница: 719 избирателни секции в 57 държави

За предсрочните избори ще бъдат открити 719 секции зад граница в 57 държави. Днес изтича срокът за тяхното образуване от ръководителите на дипломатическите и консулските ни служби. Секции за гласуване извън дипломатическите представителства в Алжир, Австрия, Норвегия и Швейцария Цветозар Томов, заместник- председател на Централната избирателна..

обновено на 08.10.24 в 17:59

ЦИК ще има консултации за съставите на СИК в чужбина

Централната избирателна комисия (ЦИК) ще проведе консултации с парламентарно представените партии и коалиции за съставите на Секционните избирателни комисии извън страната.  В консултациите могат да участват и други партии и коалиции, регистрирали кандидати. Членовете на секционните избирателни комисии зад граница се назначават от ЦИК по предложение..

публикувано на 08.10.24 в 07:39

328 избирателни секции са образувани в община Бургас за провеждането на изборите на 27 октомври

328 избирателни секции са образувани в община Бургас за провеждането на изборите за Народно събрание на 27 октомври. В град Бургас те ще са 315 на брой, по една СИК ще има в селата Братово, Брястовец, Димчево, Драганово, Извор, Изворище, Маринка, Миролюбово и Твърдица, по две СИК ще има в град Българово и село Равнец. Утвърдена е номерацията на..

публикувано на 06.10.24 в 09:30