Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

Бургас с нов празничен символ

Снимка: Община Бурагс

Надпис „I ❤️ BURGAS“ ще грейне до дни на централния площад „Атанас Сиреков“.  В момента той се монтира, информират от общината. 

Инсталацията ще бъде осветена през тъмната част на денонощието и ще създава усещане за празнична атмосфера в тази част на града. 

Буквите са с височина 2 метра, като всяка тежи около 80 килограма и са подредени върху стабилен постамент с тегло близо 600 килограма.

Надписът ще остане временно на площад „Атанас Сиреков“ до края на зимните празници. След този период Община Бургас ще разгледа възможности за нейното трайно разполагане на подходящо място в града.


По публикацията работи: Нина Рангелова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Регионална изложба на гълъби ще събере ценители във "Флора Бургас"

Сдружение „Гълъбовъдно дружество Мир“ – Бургас организира регионалната изложба на гълъби „Есен – Бургас“. Събитието ще се проведе на 15 ноември от 10:00 до 17:00 ч. в зала 2 на Експоцентър „Флора“. Посетителите ще могат да видят най-добрите екземпляри на български и декоративни породи. Изложбата има и оценителен характер – птиците ще бъдат оценявани..

публикувано на 11.11.25 в 12:00

платена публикация
Как постоянната поддръжка на уебсайт намалява загубата на клиенти?

В дигиталната ера уебсайтът е не просто визитка на един бизнес, а основен канал за продажби, комуникация и изграждане на доверие. Много компании обаче допускат сериозна грешка – инвестират време и средства в създаването на сайт, но пренебрегват неговата постоянна поддръжка. Това води до загуба на потенциални клиенти, намаляване на видимостта и дори..

публикувано на 10.11.25 в 13:30

Работилница за калоферска дантела в Бургас

Фондация „Шанс за децата и природата на България” организира  работилница по изработка на калоферска дантела – един от най-трудоемките и впечатляващи български занаяти.  Събитието ще се проведе на 15 ноември-събота от 12:00 ч. до 15:00 ч. в актовата зала на Център за млади таланти на площад „Атанас Сиреков“ 4.  В работилницата ще гостуват и участват..

публикувано на 10.11.25 в 10:30

Премиера на документалния филм „Потопът и вкаменената гора” тази събота в Бургас

Националната премиера на документалния филм „Потопът и вкаменената гора”, който е част от програмата на Киномания 2025, ще бъде представена в Бургас през тази седмица. Лентата разказва за уникалния в световен мащаб природен феномен „Вкаменената гора“, който се намира на дъното на Черно море, но всъщност това е филм за силата на човешкия..

публикувано на 08.11.25 в 10:00

Бургазлия оглави класацията на Forbes Top 30 Creators 2025

Бургаският създател на съдържание Димитър Кирязов, познат на публиката като Ванката, зае първото място в престижната класация на списание Forbes – Top 30 Creators 2025 . Той има 3,61 млн. последователи в социалните мрежи и създава предимно комедийни видеа. Кирязов започва кариерата си в уебсериала „Типично“ , а през 2018 г. създава канала „Светът..

публикувано на 07.11.25 в 15:20

РИМ-Бургас отбеляза 50 години от откриването на златни накити на жрицата Лесескепра с изложба

Изложба „Спомени от античността. Лесескепра - Жрицата от Анхиало“ откриха днес в зала „Трезор“ на Археологическия музей в Бургас. С нея се отбелязват 50 години от спасителното археологическо проучване на богат гроб на аристократка в некропола на Анхиало, където са открити впечатляващи златни накити.  Погребението е било извършено чрез..

публикувано на 06.11.25 в 17:18
Милен Николов готви в  Етнокухнята на Етнографския музей в Бургас (архив)

Бургаският музей представя демонстрация на старинна рецепта за гювеч с праз

В Етнокухнята на Регионалния исторически музей – Бургас на ул. "Славянска" №69 утре от 11:00 ч. ще се проведе кулинарна демонстрация на традиционно ястие – гювеч с праз. Майстор-готвач ще бъде директорът на музея д-р Милен Николов, а в приготвянето ще му асистира етнографката Кристина Лазарова. Рецептата е старинна, произхожда от село Ичера, като..

публикувано на 06.11.25 в 12:30