С конкурси за най-добра домашна сливова ракия и най-вкусно ястие, приготвено със сливи, в Троян и в Националното изложение на художествените занаяти и изкуства в Орешак продължава 23-ият фестивал на сливата и сливовата ракия.
На площада в Троян и на Националното изложение в село Орешак запалиха казани за изваряване на ракия. Местни майстори разказаха кое е най-сложното при производството на троянската сливова и кое е най-доброто мезе, а гостите на празника опитаха от прочутата ракия.
Празникът на сливата продължава до 22 септември, а за гостите е подготвена и разнообразна програма:
При археологически разкопки в квартал Калето в Лом, които завършиха в последните дни, на дълбочина около 7,5 метра, са открити стени и ровове на..
В рубриката "Зелените новатори на България" ви запознаваме с Атанас Енев , съосновател на иновативната компания Biomyc, която разработва екологични..
В "Неделния следобед" на 19 януари гостува своеобразна "нежна династия". Елена Стоянова – блестяща солистка на Националния ни оперен театър, виртуозна..
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg