Южната област Пулия е първенец на Италия за най-вкусно традиционно ястие. Това бе отредено на националния конкурс за храна в селския туризъм "Агритур", който се проведе в град Арецо, област Тоскана.
Гозбата - победител е Sagne ‘ncannulate, дело на две сестри от четвърто поколения собственици на селски туризъм в района Саленто на област Пулия. Обичайнa е за неделната трапеза. Съставките са домашно приготвените макарони "сание" - дълги, широки и усукани. Заливат се със сос, направен от чист зехтин, лук, домати, бекон, парченца свинско месо, босилек, листа от кервиз и уникалната натурално люта извара.
Известна под името ricotta forte, тя се среща единствено в област Пулия и придава на всяко ястие неповторим вкус и аромат.
Президентът на журито Джорджо Менна изрази задоволство от това, че националният конкурс "Агритур" е един от малкото, останали на Апенините, които представят действителната хубост на селската кухня и ценностите, в които италианците се припознават.
Победата на област Пулия е за втора поредна година. Миналата година тя се изяви с макароните "орекиете" със заливка от съцветия на броколи, аншуа и чист зехтин.
Фондация за хуманитарни и социални изследвания – София (ФХСИ) излезе с новия брой 7 на Бюлетина "Антидемократичната пропаганда в България онлайн". Как..
Своята кариера на художник-карикатурист, а и на "пописващ" пародии и смешки Димитър Чорбаджийски-Чудомир разгръща първоначално най-пълно във в...
Столичната галерия за модерно градско изкуство "Риволи" кани публиката на пътуване в сърцето на Португалия с поредната си изложба на водещи съвременни..
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg