Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Николов-Жорони за смеха, семейството и божествения ток

Георги Николов - Жорони с дъщеря му Фрея
Снимка: БНР

Да раздаваш смях на публиката, но и да си отдаден на семейството си. Какво е да станеш баща на Коледа и как с усмивка да преодоляваме трудностите? 

Наричат го "Една от сензациите в стендъп комедията". Роден на Деня на детето през 1987 г. в град Левски, като Георги Николов. Неслучайно добавя към името си и псевдонима Жорони. Завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ. Стига до финала на формата "Претендентът", организиран от "Шоуто на Слави". Женен е за руската певица Виктория Куприна от втория сезон на X Factor. Имат прекрасна дъщеричка Фрея, която обожават. Най-хубавият коледен подарък, който семейството на Георги получи, е появата на бял свят на сина им Богомир. 

За смеха, за семейството и за любовта – в студиото на "Нашият ден" разказва комедиантът Георги Николов-Жорони в компанията на своята дъщеря Фрея.

"Може би имам професионално изкривяване – каквото и да се случва в живота, винаги го обръщам на комедия. И гледам как определена случка трябва да се превърне в минисет, който да влезе в мое шоу“, казва Георги Николов – Жорони.

Той отправя един апел към слушателите: "Никога не пренебрегвайте четенето на приказки и на истории. Това винаги ще бъде тренд, то няма как да излезе от мода.

Четенето на приказки изключително много обогатява децата, защото от стари времена когато са разказвани истории за добри и лоши герои, са ситуации, които малко или много са житейски."

Георги Николов-Жорони е първият стендъп комедиант, реализирал европейско турне. Той успя да разсмее публиката в Мюнхен, в Берлин, в Бремен, в Мюнстер и в Лондон. След което реализира турне с новия стендъп комеди спектакъл "Смях по български", успя да зарази българите, които живеят далече от родината с органичен смях в 7 държави или общо 11 града.

"След две години на пандемия смехът те прави най-здрав, прави те най-добър“, споделя Георги Николов-Жорони.

Децата

Дълги години Георги Николов-Жорони се занимава с анимация за деца и е достатъчно вещ в организирането на всякакви събития за деца. Във времена дигитализация на презадоволеност децата все по-малко имат нужното време, което родителите им дават.

"Като един 35-годишен баща, ви моля да отделяте внимание на децата си. Да говорите с тях и да им давате искрена любов“, казва Жорони.

Да създаваш добро

Според Георги "хората имаме нещо уникално, което е кодирано в нас. Това е възможността да се променяме, за да се усъвършенстваме като личности".

И допълва, че най-трудните времена определят какъв човек си. "При мен стана една трансформация, аз го наричам "божествен ток". В теб се появява едно желание, което те кара да направиш нещо за някого."

Комедиантът не крие, че е почитател на градивната критика и разчита на импровизационните хрумки, които не могат да бъдат повторени.

Посланието

Малката Фрея пожела на всички да са наред и всичко да бъде наред с нас. Здраве, късмет и много любов, и много усмивки.

А пожеланието на Георги Николов-Жорони е "Мили хора, бъдете усмихнати и позитивни. Не позволявайте на нищо да променя вашето настроение и вашето желание за позитивизъм. Това ни прави истински хора, всичко останало е без значение.

Най-силното оръжие, което притежават хората, е усмивката и доброто настроение. Никой не е способен да ни отнеме това."


По публикацията работи: Наталия Маева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кулябин, Коршуновас и една "Среща сред цъфналите праскови"

Три големи събития предстоят в рамките на фестивала "Световен театър в София" . Повече за вълнуващите театрални преживявания, които очакват българската публика  в "Артефир", разказва театроведът Асен Терзиев . Това е 18-о издание на фестивала, който е част от Културния календар на Столична община. "Страх и отчаяние в Третата империя" –..

публикувано на 28.06.24 в 16:37
Мариус Донкин

Мариус Донкин взе голямата награда на Международния фестивал "МоноАкт" – Косово

Химн за обичта и толерантността е монодрамата "Господин Ибрахим и цветята на Корана", с която актьорът Мариус Донкин спечели голямата награда на VI издание на Международния фестивал "МоноАкт" в Косово . Пет пиеси участваха в състезателната програма, като моноспектакълът по едноименното произведение на Ерик-Еманюел Шмит заслужи овациите на..

публикувано на 28.06.24 в 15:59

Международният форум за кирилицата продължава

Това издание на "Артефир" пренася слушателите на церемонията по откриването на Международния форум за кирилицата "Азбука, език, идентичност" . Двудневното събитие, инициирано от вицепрезидента на Република България Илияна Йотова, започна на 27 юни в зала 6 на НДК и продължава днес (28 юни) в Регионалния исторически музей - Пловдив...

публикувано на 28.06.24 в 15:10
Кадър от филма „Защото обичам лошото време“

София Филм Фест на път

Повече от 15 години инициативата "София филм фест на път" възпитава вкус към стойностно кино. Програмата включва филми, прожектирани на последните издания на кинофорума. Всяка година се добавят нови български градове. През 2024 г. за първи път ще се проведат "СФФ в Пазарджик" и "СФФ в Якоруда". Предстои и 12-ото издание на "СФФ в Севлиево". В..

публикувано на 28.06.24 в 14:45

На слънце и на сянка

В редакция "Хумор и сатира" сме загрижени както за нашите слушатели на слънце, така и за нашите слушатели на сянка. И едните, и другите тази неделя след новините в 18 часа ще могат да чуят: Увод с песни от фестивала на хумористичната и сатиричната песен "Златният кос", изпети от актьора Васил Попов, чийто деветдесети рожден ден отбелязваме...

публикувано на 28.06.24 в 14:30