Какво се случва, когато под един покрив се съберат учител по английски и производител на биошоколад, който постоянно има нови идеи за експерименти? Рецептата за успешен семеен живот дават гостите в "Семейно радио“ – Галина и Красимир Бенямин.
Двамата се срещат на различни места през годините, следват разминавания и различни посоки до един момент, в който се оказва, че частното училище, в което Галина преподава, е точно над мястото, на което Красимир създава своя шоколад.
"Виждам, че съдбата ни е въртяла в много големи кръгове в началото, които все повече са се стеснявали и когато моментът е бил вече зрял, когато и двамата сме минали през това в живота, през което е трябвало да минем, за да се сформираме като личности, които са една за друга, тогава нещата се случиха. Пламъкът е блеснал и нещата се случиха съвсем непринудено." Така Красимир описва началото на тяхната връзка, която по-късно им носи и две прекрасни деца – на една и на три години.
Повече за връзката между образованието и шоколада в семейството на Галина и Бенямин можете да научите от цялото интервю с тях в звуковия файл.
Снимки – БНР и личен архив на Галина и Красимир Бенямин
Съществува ли изкуствен интелект, или тази фраза е лъжа, повторена хиляди пъти? Откъде идва интелектът и как се развива? Защо хората имат по-ниско IQ вследствие на съвременните технологии? По темата около понятието "интелект" в това издание на "Гласът на времето" дискутират главният редактор на сатиричния сайт "Не!Новините" Самуил..
На 10 февруари православният свят чества св. Харалампий Магнезийски, покровител на пчеларите. Смята се, че приживе светецът е открил лечебните свойства на пчелния продукт, затова днес се освещава мед. В Деня на пчеларя в "Нашият ден" разговаряме с Явор Кирилов за историята, проблемите, възможностите и добрите практики на българските..
Зелените новатори на България: Срещаме ви с Иван Бондоков от Cupffee – ядливи биоразградими чаши за топли и студени напитки . Чашите на Cupffee са създадени от изцяло натурални съставки, без ГМО, изкуствени оцветители, подсладители или консерванти. Издържат минимум 45 минути, без да променят структурата си, дори при напитки от 85 градуса. Това е..
Димитър Панайотов (журналист) и Александър Николов (фотожурналист) разказват в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" за новата медия за независима мултимедийна журналистика "Ден" , която са създали. Началото Александър и Димитър разказват как преди повече от осем години започват първия си документален проект "Последният дар на човека" ,..
За инициативата "По песента ще ги познаете" или как незрящи хора се срещат с птиците разказва в "Нашият ден" Елица Иванова от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП). Целта на БДЗП е да приобщи различни групи от хора към дивата природа в България , за да осъзнаят колко ценно е биоразнообразието. Природата трябва да е..
Луиза Селло е определяна от New York Concert Review като музикант със "завладяваща страст и спонтанно пеене, с брилянтна техника, отличен контрол на..
Дали и как изгнанието се отразява върху творчеството на известни композитори, които са преживели напускането на родината си? На този общ въпрос отговаря..
Заедно с проф. Людмил Димитров в "Terra Култура" отваряме вратата към едно дълго пътуване в посока словенската д(р)амасцена. През 2025 година в Словения..
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg