Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Весела Мангейна: Най-големият ни демотиватор е чуждото мнение

Направихте ли отново онези новогодишни обещания пред себе си, които знаете, че вероятно няма да изпълните? Какво ще започнете, научите, постигнете или откажете през Новата година?

Да започнем да се храним здравословно, да намерим нова работа, да научим чужд език, да подобрим взаимоотношенията си, да се откажем от зависимостите си (цигари, алкохол, хазарт, дрога и т.н.), да сме по-решителни и постоянни, да спрем да отлагаме – можем да постигнем всичко, само ако вярваме в себе си.

Как да сме уверени и да разкрием истинския си потенциал научаваме от Весела Мангейна. Тя е международно сертифициран бизнес и личностен коуч, която преди това е работила дълги години в сферата на корпоративните финанси.

Весела помага на хората да постигнат увереност и да използват всичките си способности, за да уловят възможностите пред тях, да постигнат удовлетворяващи резултати в личния и професионалния си живот. Семинарите на Весела Мангейна са на тема: „Как да спрем да отлагаме важните неща в живота и как да създадем живота, за който Мечтаем“.

Личностно развитие с помощта на коуч е за всеки, който:
• вярва, че няма нищо стойностно у него за другите,
• трудно взема решения,
• избягва да говори с хората или пред публика от страх да не се изложи,
• е роб на чуждото мнение,
• се извинява често, дори без нужда,
• не умее да казва "не",
• не умее да отстоява себе си,
• се отказва лесно,
• отлага нещата в живота си, вместо да действа,
• вярва, че не може и си казва: "аз не съм достатъчно добър",  "аз няма да се справя",
• се самосаботира и спира осъществяването на мечтите си поради страх и липса на вяра в способностите си.

Весела Мангейна вярва, че изграждането на увереност е уникално пътуване към себе си, което разкрива пред нас нови възможности. За нея увереността е вярата в собствените способности и вярата, че заслужаваме.




Весела Мангейна е участник в YouTube подкаста "Автентичност: Спри да се сравняваш с другите" и освен семинари и индивидуални сесии има, тя има и онлайн програма "Изграждане на непоклатима увереност".

По публикацията работи: Росица Михова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Еврика! Успешни българи: Баян Гечев

Баян Гечев е ученик от 12 клас на Софийската математическа гимназия "Паисий Хилендарски". Носител е на множество медали – златни, сребърни и бронзови от международни олимпиади по астрономия и астрофизика. Последният от тях е от олимпиадата в Япония през 2023 г. Екипът ни беше впечатлен от името му – Баян. Рядко се намират хора, които да нарекат сина..

публикувано на 13.05.24 в 17:05
доц. Ваня Мичева

Да бъдем великоразумни, великонравни и великодействени, но не велеречиви и велехвалени

В средновековните писмени паметници от IX – XI век се срещат поредица от сложни думи, образувани с прилагателните "велик" и "велии" (със същото значение). Те са се отнасяли до нравствени и духовни качества на човека, най-вече положителни, но и отрицателни като "велеречив", т.е. който говори надменно или "велехвален" – който много се хвали...

публикувано на 13.05.24 в 16:07

Фолклорните области на България: Епизод 2 – Странджа

Втория епизод от поредицата "Фолклорните области на България" посвещаваме на Странджа. Странджанската област заема най-югоизточния край на България. На запад тя се простира до селата Факия, Желязово и Горно Ябълково. На север – до град Царево, на изток – до Черно море, а на юг достига до турската граница. За музикалния фолклор и неговото..

публикувано на 13.05.24 в 15:10

Дешка Кротева – за живота с чувство за хумор

За живота в малките населени места и за радостта сам да произвеждаш храната си, за радостта от общуването с другите и за битката да се съхранят старите местни рецепти – за това ни разказва Дешка Кротева от село Горно Драглище. Тя е майсторка, която се опитва да съхрани старите местни рецепти, които са напът да загубим. Жена с чувство за хумор, която..

публикувано на 12.05.24 в 08:45

Ученици събират семейни спомени за историята на родния си край

Разкази за паметни събития, местни легенди, стари снимки, книги и тефтери… всички те са малки парченца от "голямата" история. Има ги във всяко семейство и селище. Много от тях си отиват заедно с хората, които ги помнят, и изоставените сгради, които се рушат. Могат да имат и по-щастлива съдба, ако попаднат в добри ръце и не просто бъдат опазени, но и..

публикувано на 11.05.24 в 10:25