Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

"Градски легенди" гостува в Лятно кино "Орфей" в Пловдив

| обновено на 25.08.25 в 14:51

"Фери Арт" представя тази вечер в Пловдив ситуационната комедия "Градски легенди". Режисьор е Богдан Петканин. Продуцентът Фахрадин Фахрадинов, който също играе в постановката, я определя като "брилянтна ситуационна комедия", която ще завърти главата на публиката с обаятелни персонажи и много смях.

Мая Бежанска, Руслан Мъйнов, Илияна Лазарова, Асен Лозанов, Светломир Радев и Фахрадин Фахрадинов се опитват да покажат, че когато мечтите са прекалено големи и се сгромолясат, човек може със собствените си действия да се превърне в градска легенда.

Фахрадин Фахрадинов разкрива посланието:

"Посланието е, че колкото и да искаме и да драпаме за материални неща, които вярваме, че ще ни удовлетворят и ще ни направят щастливи, в крайна сметка се оказва, че няма щастие в материалните и временните неща. Той е един основен персонаж, който минава през различни фази и етапи от живота си, в които все драпа, и в един момент осъзнава. Казва си: "Чакай малко, имам къща, имам това-онова, имам жената, която исках, и какво – ами не съм щастлив!" На това даваме отговор, но не даваме отговор кое може да донесе щастие – това остава за друг епизод или друга пиеса."

Всичко това е поднесено от целия екип с много хумор, който провокира зрителя да мисли, но и да продължава да мечтае за онова, което може да му донесе истинско щастие.

Снимка – "Фери Арт"
По публикацията работи: Зоя Димитрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Доц. Христина Дейкова (и.д. заместник-директор на Института за български език) и водещата Венета Гаврилова.

Отличие за Венета Гаврилова за отразяване на дейността на Института за български език

Днес Венета Гаврилова , авторка и водеща на предаването "За думите" , стана първата, удостоена с новоучредената награда на Института за български език "Проф. Любомир Андрейчин" при БАН. Специалната награда за цялостно, дългогодишно отразяване на дейността на Института за български език беше връчена по време на Десетия форум "Изследователски..

обновено на 31.10.25 в 16:37

Деца от дом "Олга Скобелева" показаха мечтите си в изложбата "Без филтър"

Днес в комплекса за социални услуги "Олга Скобелева" в Пловдив се откри изложбата "Без филтър" . Инициативата е част от отбелязването на Деня на народните будители , който се чества утре. Тя е създадена в сътрудничество между децата и младежите от комплекса и артистите на фондация "Пространства" . Целта на организаторите е да покажат изкуството..

публикувано на 31.10.25 в 15:09
Яник Лаенс

Хаитянката Яник Лаенс получи голямата награда за роман на Френската академия

Голямата награда за роман на Френската академия за 2025 година беше присъдена на хаитянската писателка Яник Лаенс, съобщи Льо Монд. Отличието е признание за романа ѝ "Нощни пътници". Победителят беше излъчен след оспорвано гласуване от третия път с 11 гласа срещу 10 за романа "Мост над Сена" на Полин Драйфус.  Наградата на Френската академия,..

публикувано на 31.10.25 в 12:59
Големият египетски музей

Големият египетски музей отваря врати

Големият египетски музей, строен в продължение на 20 години, отваря врати в събота, съобщи британският вестник "Гардиън". Това е най-огромното археологическо съоръжение в света, посветено на една-единствена цивилизация.  "Съоръжението е на стойност от 1 милиард щатски долара и е с площ от 470 000 квадратни метра. Туристите могат да стигнат от него..

публикувано на 31.10.25 в 12:46

Как се приготвя храната за космоса – демонстрация в Етнографския музей

В Националния етнографски музей започва демонстрация, която ще покаже как се създава храната, консумирана от космонавтите. Посетителите ще имат възможност и да опитат от нея. Инициативата има за цел да запознае публиката с процеса на лиофилизация – високотехнологична процедура, която позволява храната да запази своите вкусови и хранителни..

обновено на 30.10.25 в 16:38