Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ние, потребителите": Ползването на тоалетна срещу касова бележка е на ръба на закона

Снимка: Таня Милушева

Клиенти алармират за нов вид нелоялна търговска практика в бензиностанции и във вериги за бързо хранене – ползване на тоалетна срещу касова бележка за покупка от съответния търговски обект. Габриела Руменова от платформата "Ние, потребителите" коментира:

"Установихме, че някои от бензиностанциите и от обектите за бързо хранене са въвели нови правила за ползване на санитарния възел. Тоалетните да се ползват след сканиране на кода на касовата бележка. Това означава, че задължително трябва да бъдете техни клиенти, което е своеобразно ходене по ръба на закона, защото ви задължава да пазарувате, а след това да ползват тоалетната. Ако се наложи обратното обаче, ще трябва да си платите в някои от случаите, а в други случаи това е изобщо невъзможно. Нека пак да припомним, че когато сме клиент на даден обект, не следва да се иска такса от нас за ползване на санитарния възел. От друга страна обаче, ако особено сме с деца и има спешна нужда, той да бъде посетен преди да се пазарува, тогава ще стане така, че на практика ние хем сме клиенти, хем в същото време сме и платили за тази допълнителна услуга. Трудно бихме могли да очакваме нещо като намеса от страна на институциите, поне докато се докаже някакъв тип нелоялна практика".

От звуковия файл можете да чуете коментара на Габриела Руменова от платформата "Ние, потребителите".По публикацията работи: Божидар Събев
Вижте още
Елисавета Кехайова

Елисавета Кехайова: Библиотеката се нуждае от спешна помощ за ремонт на книгохранилището

Регионалната библиотека „Н. Й. Вапцаров“ в Кърджали навършва 65  години . През изминалата година екипът и директорът на институцията направиха сизифовски усилия и разчистиха книгохранилището, в което се съхраняват хиляди томове богатство, но тъне в плесен. Очакванията сега са, че от общината ще съдействат книгохранилището, а и сградата като..

публикувано на 17.02.24 в 08:45

Кольо Парамов: Олигархията не иска еврото в България

Олигархията няма интерес да бъде въведено еврото в България, защото с влизането на страната ни в Еврозоната , финансовият контрол ще стане коренно раличен, и няма да даде възможност на богатите да изнасят пари от страната ни безконтролно, каза за Радио Кърджали финансовият експерт Кольо Парамов. Според него, всички увъртания и прогнози, че е..

публикувано на 10.02.24 в 12:15

Д-р Гергин Габровски: Амбулаторният лист съдържа твърде чувствителна информация

Абсолютно не е приемливо лекарите да предават амбулаторен лист , вместо извинителна бележка за оправдаване на отсъствия, смята личният лекар д-р Гергин Габровски. Лекарите пазят тайната за здравословното състояние на своите пациенти и носят отговорност за това. Каква е ефективната стратегия в..

публикувано на 31.01.24 в 15:12

Болницата в Кърджали изгражда хеликоптерна площадка

Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали изгражда площадка за медицински хеликоптери. Лечебното заведение е включено в националната система за спешната помощ по въздух и е едно от 22-те в страната, където ще могат да кацат вертолети. Теренът в Кърджали вече е избран. Той се намира в непосредствена близост..

публикувано на 24.01.24 в 10:20

Георги Пеев: 10 януари 1997 е една от най-значимите дати в българската история

Единственият българин с две трансплантации Георги Пеев коментира няколко теми в предаването на Радио Кърджали "След първото кафе".  Според него 10-ти януари 1997-ма година е една от най-важните дати в новата история на България. "10 януари 1997 е една от най-значимите дати в българската история. Със щурмът на Народното събрание от протестиращи..

публикувано на 10.01.24 в 13:38
Плочата на ул.

Мара Михайлова, живот за Кърджали и България

Мара Михайлова е българска журналистка, писателка, етнографка, основателка на Тракийския женски съюз. Така кратко и сухо започва биографията в интернет пространството на може би най-известната кърджалийка, свързала дейността и живота си с Кърджали, Момчилград, Източнородопския край, Тракия и България. Думите няма как да опишат нескончаемия ѝ..

публикувано на 02.01.24 в 18:18
Увеличават се случаите на морбили (снимката е илюстративна)

Здравните власти алармират за опасност от епидемичен взрив от морбили

Морбилито е заразно заболяване,спрямо което имаме активнаимунизация, тоест можем да се предпазимчрез ваксинацията.То е тежко заболяване ,тежко протичащо с достапоследици, каза инфекционистът д-р Магдалена Маринова, началник на Инфекциозно отделение в Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали. Тя..

публикувано на 22.12.23 в 01:20