Има достатъчно дърва за отопление през зимата

Цената на един кубик дърва, предлагани в обекти на Южното Централно държавно предприятие-Смолян е между 52 и 79 лв., в зависимост от типа на дървесината. Дърва има достатъчно за нуждите на хората, каза инж. Асен Карабов, зам.-директор на..

публикувано на 13.10.23 в 14:44
Иван Балкански. Преди няколко години Регионалната библиотека

Георги Кулов: Вярвам, че делото на Иван Балкански ще бъде продължено

Едно от големите имена, останали в историята на Източните Родопи като изследовател, учен и родолюбец, е това на археолога Иван Балкански, уредник в отдел "Археология" на Регионалния исторически музей в Кърджали до смъртта му през 1983 г. "Без неговите..

публикувано на 26.09.23 в 18:09

С концерт на ансамбъл “Филип Кутев” се откриха “Мистериите на Хухла”

С грандиозен концерт на ансамбъл “Филип Кутев” снощи се откри фестивала “Мистериите на Хухла”. Сцената бе построена на амфитеатъра на връх “Св. Илия” край село Хухла. Тази година традицията бе нарушена и наградата “Почетен селянин на Хухла” бе връчена..

публикувано на 23.09.23 в 12:03

Може ли да бъдат конфискувани пуснати на пътя домашни животни?

Често ли се случват катастрофи, причинени от селскостопански животни оставени без надзор на пътя? Отговор на този въпрос дават медийни публикации със заглавия като: “Крава причини тежка катастрофа”, “Кола удари крава на пътя”, “Тираджия..

публикувано на 09.08.23 в 10:30

платена публикация
ДАБ започва информационна кампания

Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет (ДАБ при МС) започва излъчването на четири информационни видеоклипа, които представят по достъпен начин основната функция на  агенцията с компетентност в прилагането на държавната политика за..

публикувано на 01.08.23 в 15:58

Унищожени ли са дърветата в центъра на Кърджали след подрязването им тази пролет?

Заключение Твърдението, че дърветата в центъра на Кърджали са окастрени правилно и според изискванията е ПОДВЕЖДАЩО . Според общинската фирма, направила кастренето, то е реализирано правилно, но специалист в тази област е на мнение, че тези..

публикувано на 05.06.23 в 10:00

Нужни са още 180 000 лв. за Пилон Рожен

Още само 180 000 лв. са нужни, за да се осъществи една от най-грандиозните родолюбиви инициативи – „Пилон Рожен“ за най-високото издигане на българското знаме на височина 111 м. До момента под формата на дарения на материали, доброволен..

публикувано на 05.06.23 в 01:46
Новата частна болница се предвижда да бъде изградена на терен от 40 дка в центъра Кърджали край

Застрашена ли е държавната болница в Кърджали след изграждането на високотехнологично лечебно заведение в града?

Предложение за изграждане на високотехнологична болница и Медицински университет за над 100 милиона лева първо раздели, а после обедини Общинския съвет в Кърджали. В началото беше недоверието на опозицията в сделката и съмненията, че инвестицията..

публикувано на 01.06.23 в 08:00

Има ли ръст на употребата на наркотици в Кърджали и областта?

"Една от основните причини те да употребяват или да имат опит с различни психоактивни вещества, тук включвам и алкохол, и тютюнопушене е, разбира се, любопитството. На следващо място нещо, което се откроява и ние го наблюдаваме все по-често,..

публикувано на 19.05.23 в 10:00

Представиха инвестиционното намерение за нова високотехнологична болница в Кърджали

Многопрофилна болница с около 300 легла и клиники с най-високото ниво технологично оборудване плюс първи частен медицински университет в страната предстои да бъдат изградени в Кърджали върху площ от 40 дка. Това предвижда внесеното вече в Oбщината..

публикувано на 15.05.23 в 11:00

Илияна Йотова: България има потенциал да бъде решаваща страна в европейските политики

Вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова гостува в Радио Кърджали в Деня на победата, Деня на Европа и на 7-я рожден ден на медията.  "В ден като този да си пожелаем мир. Една думичка, която в последните години някак си бяхме изтрили от..

публикувано на 09.05.23 в 17:11

Жители на комплекс “Младост” в Кърджали са в стачна готовност

Жители на комплекс “Младост” в Кърджали са в стачна готовност, докато не се реши проблема със синята зона в района. Хората алармират, че въпреки че са платили абонамент за синя зона, те биват глобени за паркиране върху тротоар или зелена площ,..

публикувано на 04.05.23 в 10:15

Цветелин Гавазов: Инвестиционното намерение за строеж на болница за сега е само на думи

В студиото на Радио Кърджали бе Цветелин Гавазов, общински съветник от ГЕРБ в  Кърджали.  С него разговаряхме  за отложената точка на априлската сесия,  която касае промяна на статута на 40 дка земя край Водното огледало от публична общинска..

публикувано на 03.05.23 в 13:09

Георги Кючуков за строежа на нова болница: Толкова сериозни решения трябва да станат факт, когато са разгледани по надлежния ред

Ще има ли в Кърджали нова болница и по-конкретно болница “Сърце и мозък” -съвременно оборудвана за лечение на сърдечносъдови и неврологични заболявания? Това се говори напоследък, а на априлската сесия на общинския съвет, общинските съветници..

публикувано на 03.05.23 в 12:06
Николай Колев-Босия

Босия: Нужна е смяна на държавния модел

Смяна на управленския модел е решението, за да тръгне страната ни напред в развитието си, каза в студиото на Радио Кърджали известният дисидент, поет, журналист Николай Колев-Босия. Той сподели своя идея за създаване на интернет кръгла маса ,..

публикувано на 28.04.23 в 01:08
Нов иконостас посреща миряните в църквата

Отец Саръев:  Да сме благодарни на Спасителя и да учим децата си на вяра

Той пък е на Христова възраст. Живее в Пловдив, но е роден в Кърджали. Срещнах го също в пангара. Беше вече запалил свещ, беше се помолил, но сега се бе върнал, по думите му - за да вземе на жена си няколко малки иконки. Разговорихме..

публикувано на 14.04.23 в 23:59

Бойко Синапов: Българските агнета си стоят по фермите

Фермерите изнемогват, но се съобразяват с наближаващия Великден и ще протестират след това. Не искаме да помрачаваме празниците на хората, казва Бойко Синапов, председател на Сдружение " Обединени български животновъди" . Според него..

публикувано на 12.04.23 в 15:05
Лазарки наричаха за здраве и благополучие в Кърджали

Лазарки събудиха с празнична песен Кърджали

Лазарки огласиха с песни тази сутрин Кърджали. Деветокласнички от ЕГ "Христо Ботев" с ръководител Мария Митрева влязоха в дворове на къщи в града, за да възродят старата българска традиция. Момичетата Елица, Виолета, Михаела, Виктория, Кериме,..

публикувано на 08.04.23 в 16:45

Строителни апетити ли отстраниха от длъжност главния архитект на Кърджали?

Административният съд в Кърджали е отменил заповедта на кмета на общината Хасан Азис за временното отстраняване от длъжност на  арх. Делин Запартов. Това разказа в ефира на Радио Кърджали арх. Запартов. Той очаква общината да обжалва решението на съда пред..

публикувано на 27.03.23 в 13:28
Еюп Юсеин гостува в

Благодетелят Еюп: Ще даря инвалидната количка на нуждаещ се

Уважението към родителите, към семейството, по-спокойния живот в малкия град са само част от аргументите му да избере да се върне да живее в родния Момчилград, въпреки възможността да е навсякъде по света. Съгласен е, че професията му е сред..

публикувано на 20.03.23 в 10:43