Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В Дом на културата откриха 16-ото издание на Европейския Екологичен фестивал "Зелена вълна 21-ви век"

Снимка: Мехмед Реджеб Радио Кърджали

С прожекции на кратки документални филми и видеа на екологична тематика и за защита на населението от бедствия и катастрофи започна днес 16-то издание на Европейския Екологичен фестивал "Зелена вълна 21-ви век". 

Той се провежда в Дома на културата. Официалното откриване се състоя в 10.00 часа.

Програмата днес включва прожекции на филми на водещи  европейски и български медии, институции и неправителствени организации, които носят широко обществено послание за измененията в климата и опазването на околната среда. 

Следобед от 13.30 часа е предвидено практическо занятие за подготовка на населението за реакция и справяне в критични ситуации, което ще се проведе в сградата на ЕГ "Христо Ботев" в Кърджали.

Утре фестивалът продължава с презентации и дискусии, свързани със сигурността. 

Вижте още

Колоритни коне, риби и дървета в изложбата за Коледа на Владимир Чукич

Известният кърджалийски художник Владимир Чукич открива изложба в Пловдив днес: "Обикновено в галерия "Дяков" в Пловдив правя пролетта, но тази година се промени схемата и сега съм за Коледа. Представям 32 работи, 3 графики, по-големи от най-новите ми и другото  е живопис малък и среден формат. Моят свят с коне, риби, дървета, къщи....Изложбата е..

публикувано на 07.12.23 в 11:00
Аспарух Лешников

Издават биография, която ще разсее митовете и неистините за Аспарух Лешников

Предстои издаването на биографична книга за тенора Аспарух Лешников-Ари. Тя е дело на внучката на певеца Джесика Лешников, която е оперна певица, и на д-р Веселина Узунова от Историческия музей в Хасково. Идеята се ражда след като Джесика за първи път посещава Хасково миналата година, когато бяха отбелязани 125 години от рождението на дядо ѝ...

публикувано на 04.12.23 в 10:05

Детска книга с кауза от Божидара Ангелова представиха в София

Книгата за деца със заглавие „Талантливото мече Мони и вълшебството на сбъднатите мечти“, чийто автор е кърджалийската детска писателка и поет Божидара Ангелова, бе тържествено представена в София. Изданието ще се разпространява с цел набиране на финансови средства за обучение на даровити млади хора в неравностойно положение. Да отпразнуват събитието..

публикувано на 02.12.23 в 13:35
Станислав Стратиев

Ученици представят "Сако от велур" по Станислав Стратиев

Постановката на  "Сако от велур" по Станислав Стратиев  представиха ученици на сцената на театъра в Кърджали снощи.  Пиесата постави режисьорът Атанас Атанасов, а всички актьори са ученици от гимназиален етап на Средно Училищи "Петко  Рачов Славейков".  Два месеца отне подготовката за представянето на спектакъла. Младежите заедно с режисьора..

публикувано на 01.12.23 в 12:35
чителище

В Хухла посвещават вечер на поета Петър Василев

В ивайловградското село Хухла ще настане истински празник в събота вечер 25 ноември. Тя е посветена на наследството на поета, роден и отрасъл в Хухла Петър Василев. В местното читалище "Хохла" приятели на Петьо Тонев от Ивайловград ще рецитират негови стихове и импресии. Това ще се случи в съпровод на китарата на хухленеца Петьо Кондузов. Гостите на..

публикувано на 23.11.23 в 09:24

Кърджали се включва в "Нощ на театрите" с "Хензел и Гретел"

Кърджали се включва в тазгодишното 11-о издание на проявата "Нощ на театрите" с представление за най-малките зрители.  В Кукления театър всички желаещи могат да се потопят в приказния свят на Братя Грим с "Хензел и Гретел". Спектакълът е от от 11 часа днес и е безплатен.

публикувано на 18.11.23 в 09:43

"Тайната вечеря на Дякона Левски" представя театърът в Кърджали

„В „Нощта на откровенията“ само един е верен на истината и народа си... Моментът, в който Дяконът ще изповядва сам себе си, а зрителят ще се опита да намери отговор на въпросите за предателството, за идеалите, за цената на свободата. Директорът на театъра и режисьорът на спектакъла Гълъб Бочуков каза защо е избрал да постави пиеса за..

публикувано на 16.11.23 в 10:00