Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио Кърджали е в Топ 5 на българските радиостанции

Радио Кърджали е в Топ 5 сред всички български радиостанции по показател средно слушани минути на ден. И е на шеста позиция сред информационните медии, които са предпочитани от слушателите - след Хоризонт, Христо Ботев, Дарик и регионалните радиостанции на БНР в Благоевград и Стара Загора. Това показват резултатите от социологическо проучване на Изследователската компания ЕСТАТ. 

"Данните, които получихме, говорят изключително добре за Радио Кърджали, защото се мери рейтинга и аудиторията на радиостанции, които са с национално покритие, тоест те се хващат на територията на цяла България. Докато ние покриваме област Кърджали и частично областите Смолян, Хасково и донякъде Пловдив докъм Асеновград. Тоест ние покриваме може би 20 пъти по-малка територия от националната радиостанция, а също сме в челото сред най-добрите в национален мащаб. Това е много радващо за нас, защото ни говори, че за краткото време на своето съществуване Радио Кърджали вече стана една много сериозна медия в национален мащаб", коментира директорът на Радио Кърджали Красимир Ангелов. Той уточни, че на регионално ниво Радиото практически няма конкуренция, за което е показател броят само на слушателите, които на месечна база са 98 хиляди.

Резултатите чертаят пътя, по който трябва да се развива Радио Кърджали, който е засилване на авторските предавания и тези, свързани с българските корени. За последния месец предаването с най-висок рейтинг е "Полет над Родопите", което показва интереса на слушателя към родното и не само във фолклорен план, но и към българската поп музика от днешния ден и близкото минало. 

"Затова вече ние говорим с нашия музикален редактор, до края на тази година, най-късно януари месец следващата година да стартираме в ефир още едно фолклорно предаване отново за родопска и тракийска музика, в почивен ден, така че да може да удовлетворим желанията на нашата аудитория", разкри директорът на Радио Кърджали.

Много високо класиране имат обзорното предаване "Денят" и Сутрешният блок "След първото кафе". Предпочитания слушателите показват и към авторските радио предавания, в които водещите застават с името, гласа и позицията си. За това говорят и останалите отличени предавания - като "Вкусен следобед" с водещ Радка Петкова, " На чаршията, в чата" с водещ Галина Стефанова, "Произведено в Родопите" с водещ Гинка Динчева, "Хоризонти" с Мартина Дякова, "Общината" с Петя Тенева, "Антена спорт Плюс", което е съвместно с Радио Пловдив. 

"Много работа ни предстои, особено след изборите... Да се огледаме и да тръгнем с нови планове, които са за едно доста сериозно разместване на програмата, за влизане на нови предавания в нея, които се надявам да бъдат с по-висок рейтинг и преди всичко и най-вече да увеличим нашето присъствие в интернет - в социалните платформи и в сайта на Радио Кърджали. Ще се стремим да направим по-тесни връзки с хората не само от региона, но и хората от Кърджали, които живеят в Република Турция, в страните от Западна Европа... Ние сме обществена медия, не сме частна медия, а и хората в България заслужават да получават от нас точна и проверена информация", каза още Красимир Ангелов.


Цялото интервю може да чуете в прикачения звуков файл

Вижте още

Внимавайте с мартениците от изкуствени материи и апликации, предупреждават от „Ние, потребителите“

Мартениците от изкуствени материи, като полиестер и акрил например, могат да предизвикат алергични реакции при хората с по-чувствителна кожа и при децата. Риск от зачервявания и обриви съществува и когато са използвани вредни багрила за конците или другите елементи на изделието, предупреждават от „Ние, потребителите“. Метални елементи с..

публикувано на 24.02.24 в 15:32
Милко Багдасаров

Милко Багдасаров: Културният календар трябва да обединява

За това дали трябва да се свали руското знаме пред общината, както предложи съветникът Радослав Милев, Багдасаров коментира: "Аз не мисля, че има някаква логика в тях / в тези предложения, бел. ред./ -  отиваш да махнеш руското знаме, руската култура, Русия, която  е в основата на толкова неща в исторически план. Това, че в..

публикувано на 23.02.24 в 14:38
Елисавета Кехайова

Елисавета Кехайова: Библиотеката се нуждае от спешна помощ за ремонт на книгохранилището

Регионалната библиотека „Н. Й. Вапцаров“ в Кърджали навършва 65  години . През изминалата година екипът и директорът на институцията направиха сизифовски усилия и разчистиха книгохранилището, в което се съхраняват хиляди томове богатство, но тъне в плесен. Очакванията сега са, че от общината ще съдействат книгохранилището, а и сградата като..

публикувано на 17.02.24 в 08:45

Кольо Парамов: Олигархията не иска еврото в България

Олигархията няма интерес да бъде въведено еврото в България, защото с влизането на страната ни в Еврозоната , финансовият контрол ще стане коренно раличен, и няма да даде възможност на богатите да изнасят пари от страната ни безконтролно, каза за Радио Кърджали финансовият експерт Кольо Парамов. Според него, всички увъртания и прогнози, че е..

публикувано на 10.02.24 в 12:15

Д-р Гергин Габровски: Амбулаторният лист съдържа твърде чувствителна информация

Абсолютно не е приемливо лекарите да предават амбулаторен лист , вместо извинителна бележка за оправдаване на отсъствия, смята личният лекар д-р Гергин Габровски. Лекарите пазят тайната за здравословното състояние на своите пациенти и носят отговорност за това. Каква е ефективната стратегия в..

публикувано на 31.01.24 в 15:12

Болницата в Кърджали изгражда хеликоптерна площадка

Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали изгражда площадка за медицински хеликоптери. Лечебното заведение е включено в националната система за спешната помощ по въздух и е едно от 22-те в страната, където ще могат да кацат вертолети. Теренът в Кърджали вече е избран. Той се намира в непосредствена близост..

публикувано на 24.01.24 в 10:20

Георги Пеев: 10 януари 1997 е една от най-значимите дати в българската история

Единственият българин с две трансплантации Георги Пеев коментира няколко теми в предаването на Радио Кърджали "След първото кафе".  Според него 10-ти януари 1997-ма година е една от най-важните дати в новата история на България. "10 януари 1997 е една от най-значимите дати в българската история. Със щурмът на Народното събрание от протестиращи..

публикувано на 10.01.24 в 13:38