Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио Кърджали е в Топ 5 на българските радиостанции

Радио Кърджали е в Топ 5 сред всички български радиостанции по показател средно слушани минути на ден. И е на шеста позиция сред информационните медии, които са предпочитани от слушателите - след Хоризонт, Христо Ботев, Дарик и регионалните радиостанции на БНР в Благоевград и Стара Загора. Това показват резултатите от социологическо проучване на Изследователската компания ЕСТАТ. 

"Данните, които получихме, говорят изключително добре за Радио Кърджали, защото се мери рейтинга и аудиторията на радиостанции, които са с национално покритие, тоест те се хващат на територията на цяла България. Докато ние покриваме област Кърджали и частично областите Смолян, Хасково и донякъде Пловдив докъм Асеновград. Тоест ние покриваме може би 20 пъти по-малка територия от националната радиостанция, а също сме в челото сред най-добрите в национален мащаб. Това е много радващо за нас, защото ни говори, че за краткото време на своето съществуване Радио Кърджали вече стана една много сериозна медия в национален мащаб", коментира директорът на Радио Кърджали Красимир Ангелов. Той уточни, че на регионално ниво Радиото практически няма конкуренция, за което е показател броят само на слушателите, които на месечна база са 98 хиляди.

Резултатите чертаят пътя, по който трябва да се развива Радио Кърджали, който е засилване на авторските предавания и тези, свързани с българските корени. За последния месец предаването с най-висок рейтинг е "Полет над Родопите", което показва интереса на слушателя към родното и не само във фолклорен план, но и към българската поп музика от днешния ден и близкото минало. 

"Затова вече ние говорим с нашия музикален редактор, до края на тази година, най-късно януари месец следващата година да стартираме в ефир още едно фолклорно предаване отново за родопска и тракийска музика, в почивен ден, така че да може да удовлетворим желанията на нашата аудитория", разкри директорът на Радио Кърджали.

Много високо класиране имат обзорното предаване "Денят" и Сутрешният блок "След първото кафе". Предпочитания слушателите показват и към авторските радио предавания, в които водещите застават с името, гласа и позицията си. За това говорят и останалите отличени предавания - като "Вкусен следобед" с водещ Радка Петкова, " На чаршията, в чата" с водещ Галина Стефанова, "Произведено в Родопите" с водещ Гинка Динчева, "Хоризонти" с Мартина Дякова, "Общината" с Петя Тенева, "Антена спорт Плюс", което е съвместно с Радио Пловдив. 

"Много работа ни предстои, особено след изборите... Да се огледаме и да тръгнем с нови планове, които са за едно доста сериозно разместване на програмата, за влизане на нови предавания в нея, които се надявам да бъдат с по-висок рейтинг и преди всичко и най-вече да увеличим нашето присъствие в интернет - в социалните платформи и в сайта на Радио Кърджали. Ще се стремим да направим по-тесни връзки с хората не само от региона, но и хората от Кърджали, които живеят в Република Турция, в страните от Западна Европа... Ние сме обществена медия, не сме частна медия, а и хората в България заслужават да получават от нас точна и проверена информация", каза още Красимир Ангелов.


Цялото интервю може да чуете в прикачения звуков файл



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Проф. Дайнов: Това правителство е на пряко подчинение на Пеевски

С тези смени и още едно-две такива неща, ако направя т, това правителство се самолишава от всяка една легитимност, доверие и правото да съществува . Така коментира рокадите политологът проф. Евгений Дайнов. Дайнов коментира и възможно ли е ГЕРБ да управлява ДПС , ще има ли ДПС-2 и как реагира електорът на Движението на силовите методи, упражнявани..

публикувано на 25.07.24 в 17:33

Рибари посочват сушата като причина за мъртвата риба в яз. "Студен кладенец" (видео)

Втора седмица водите на яз. "Студен кладенец" изхвърлят край Широко поле малки бели рибки, посочиха риболовци. Един от тях - Стоян Кирев, каза, че са видели как още от сутринта излизат направо на брега, изхвърлени от вълните. Рибките са между 7 и 10 сантиметра. Кирев отбеляза, че според рибари измирането се дължи на "рязкото спадане на..

публикувано на 23.07.24 в 11:55

Хасан Азис: Кризата в ДПС ще бъде преодоляна със сигурност

Кризата в ДПС ще бъде преодоляна със сигурност, заяви в ефира на БНР-Кърджали б ившият кмет на Кърджали и член на Централния Съвет на ДПС- Хасан Азис. "Ако има слаби политически партии, ние ще имаме слаба държава. Слабата държава винаги е била обект на интерес от други сили, които ще искат да употребят България за свои нужди, а ние не трябва да го..

публикувано на 16.07.24 в 11:24

Откриха най-голямата археологическа кампания на Перперикон

Най-голямата провеждана досега археологическа кампания на Перперикон беше открита днес, съобщи проф. Николай Овчаров, ръководител на разкопките на обекта. Kампанията, която ще продължи 4 месеца, е под надслов „Ще излязат ли римски статуи и в Свещения скален град на траките?“. През настоящия туристически сезон посетителите на..

публикувано на 11.07.24 в 09:58
Комисар Сергей Заимов

Комисар Заимов: Обстановката е силно пожароопасна, граничи с екстремалната

Повишена е пожарната обстановка. Кодовете за високи температури са в жълто. Кодовете за нивата на пожароопасност граничат с нивата на екстремален, обстановката е пожароопасна. С повече от 50 на сто е ръстът на пожарите в опасния сезон в сравнение с миналата година. Най-много са тези, възникнали в жилищни имоти, а най-малко тези – в горски фонд...

публикувано на 10.07.24 в 12:01
Д-р Магдалена Маринова

Тъмните дрехи пазят от комари, светлите – от кърлежи

Абсолютно забранено е кърлеж да се смачква между пръстите, да се чука с камък или други подобни действия, след като бъде изваден от тялото на човек. Това са изключително опасни начини за унищожаването, защото ако е заразен, може да пренесе заразата чрез най-малка раничка по кожата, или ако попадне в окото. Правилният начин е да бъде сложен в..

публикувано на 27.06.24 в 16:18
КПП Капитан Андреево (29 юни 1989). На снимката: Български мюсюлмани, заминаващи за Република Турция - „Голямата екскурзия

Голямата екскурзия – голямата грешка на тоталитарната българска държава

Билге Мехмед: За мен Голямата екскурзия бележи живота на преди и след. Първо Възродителния процес – тогава бях на 6 годинки. Бях една седмица, току-що, в първи клас. Майка дойде и каза – сега избери Биляна или Боряна да се казваш. Това се е запечатало в моето съзнание и беше изключително емоционален момент. След това, нашите..

публикувано на 30.05.24 в 16:39