Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кои са предпочитаните дестинации за коледно-новогодишните празници?

| обновено на 28.11.23 в 16:16 | Интервю
Снимка: архив

Остава по-малко от месец до Коледа  и всеки един от нас започва да планира или вече е планирал как и къде ще прекара празниците. Проверка показа, че  кърджалийци предпочитат да прекарат коледно-новогодишните празници в региона, а не в чужбина. Основната причина, според туроператорите е, че много от хората работят извън страната и празниците са повод да се приберат и да се видят с близките си. 

Неше Ахмед, собственик на туроператорска агенция в Кърджали коментира, че тепърва навлиза тенденцията сред жителите на областния град, да се празнува новогодишната вечер в страната: 

 "Тепърва навлиза при нас тенденцията в чужбина да се празнува новогодишната вечер. В момента интересът е за новогодишните и коледните празници, резервациите, имаме, не че нямаме, но няма кой знае какъв интерес, като този интерес, който го има, примерно, за пролетните пакети и за летните пакети, които са в страната и в страната. Принципно сме пуснали само една програма за коледните базари в Румъния и за момента спираме до там, защото нямаме много голямо запитване от страна на гражданите." 

Напоследък, Румъния се налага като предпочитана дестинация от кърджалийци, специално заради тропическия спа релакс, който се предлага в Букурещ. Неше Ахмед посочи:

"Като дестинация, наистина тя е много добра. Вървежна и търсена е заради големия спа център Термите и местата, които си заслужават да се посетят - Карпатите, които също са много красиви, затова кърджалийци предпочитат да пътуват до Румъния. Близко е, много бързо и лесно се пътува и от тази гледна точка пакети с една или две нощувки, дори мога да кажа, че в момента повече се предпочитат и от Истанбул, което за нас беше принципно най-търсената дестинация." 

Цената за Коледния базар в Румъния е приемлива за кърджалийци, каза Неше Ахмед:

"При нас цената за Коледен базар е 285 лв., но сме направили такъв пакет без допълнителни плащания и в тази цена са включени хотелското оборудване, изхранване, допълнителните екскурзии до солните мини, транспорт, застраховки. Нямаме включване на допълнителни екскурзии. Затова тази цена е 285 лв.".

Повече за предпочитанията за екзотични дестинации и пакети, като предложение за почивки, чуйте в звуковия файл. 






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Метин Хафъзсалим: Най-малко безработни има в общините Кърджали и Момчилград, най-много са в Ардино

Област Кърджали се нарежда на 21-ва позиция по показателя равнище на безработица сред 28-те области в страната, това каза Метин Хафъзсалим, директор на Дирекция "Бюро по труда" - Кърджали. Той информира, че  през последният отчетен период, месец април 2024г., в област Кърджали на работа са постъпили 377 безработни лица. От тях на първичен пазар..

публикувано на 31.05.24 в 16:01

Светулките зад решетките на алкохола

По темата работих, аз, Радка Петкова.

публикувано на 30.05.24 в 12:08
Марин Захариев

Синята зона в Смолян е печеливша

Ликове на възрожденци пазят градските спирки в Смолян от вандалски прояви. До този извод е стигнал ръководният екип на общината. Преди време от градската управа предприеха инициатива да брандират с образите на възрожденци и видни личности от региона новите спирки на градския транспорт. Известно време след нововъведението вандалските набези са..

публикувано на 28.05.24 в 02:14

Над завист и обида... високо застани

Роса Соколова представи шестата си книга за 60-ия си юбилей , пред близки приятели, най-свидните й, а датата, доста след рождения ден, по думите й, зависи от небето. Този път показва това, което трябва да се пренесе нататък, и което е памет за себе си и онези, които са ни създали.  Новата книга - "Зоници и зунки" е написана заедно в..

публикувано на 26.05.24 в 18:06

"Вкусен следобед" - в неделя с приятели

Ще има и кулинарна изненада, а във втората част ще ви разкажа как високо в планината поетесата енергетик Роса Соколова представи шестата си книга - "Зоници и зунки" - или диви ягоди и дъги, съвместно дело с внучката Ради - Радослава Димитрова, за 60-ия юбилей. Пак високо в планината италианецът Микеле Крешентини и партньорката му Оксана,..

публикувано на 26.05.24 в 17:48

Езиковата гимназия в Смолян отбелязва 40 години от създаването си

Езиковата гимназия ,,Иван Вазов“ в Смолян отбелязва 40 години от създаването си. Гимназията е единственото езиково училище в област Смолян. По повод годишнината месец май е наситен със събития в училището -състезания, театрални постановки и т.н. Кулминацията на празника ще бъде тържествен концерт, който ще се проведе на 5 юни в Родопския драматичен..

публикувано на 24.05.24 в 14:44

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Във втората част на предаването, ще си спомним за гостуването на голямата българска поетеса Надежда Захариева в най-слънчевия и най-зелен български град, Кърджали. В навечерието на 24 май си спомняме едно светло интервю с общественичката и културен деятел Теофана Текелиева, която ни напусна преди няколко години по това време.  Очакват Ви и..

публикувано на 21.05.24 в 14:24