„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.
Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота.
Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара.
В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик.
Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!
Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!
Преди време ви срещнахме с музиканта Я вор Русинов, който живее в обезлюденото село Горно Луково само с още няколко жители и съпругата си. Преди пет години животът в града ги накарал да изберат малкото населено място. Заради новия лукс -..
Продължава разговора ми с Руска Стоянова - предприемач, която вярва и използва силата на растенията. В рода й има случаи на изцеления от лечебните билки и това подсилва сигурността й, че те наистина работят. От малка помни как майка й се лекув..
Във втората част на предаването, след новините в 17 часа, от големия музикант Явор Русинов, който живее в село Горно Луково, ще разберем каква е зимата там, над какви проекти работи и какво дими и ухае в неговата кухня. Ястието унгарски..
Следва една рецепта за прочутия залцбургски шницел на Петя Аргирова, която живее в Германия. Какво ядат на Коледа и Бъдни вечер, които тепърват предстоят арменците? Разказва д-р Ахавни Кеворкян. Във втората част на предаването, първо ще ви..
Здравейте, в този благодатен и красив, но и студен ден от мен, Радка Петкова. Пригответе се за среща с любимото предаване "Вкусен следобед" - два часа хубава музика и приятни преживявания с любимия епизод днес, неделя. В първата част на предаването,..
Наскоро фентъзи авторката Весела Фламбурари се върна от салона на детската книга във Флоренция. И още куп хубави новини - тя издаде книга съвместно с илюстратора от "Дъга" Петър Станимиров - "Злато от Загрей". Има сакрални места в..
"Зимата ни прегърна с оловните си облаци, донесе студ, дъжд и мрачно време. Зима е! Украсявам, паля ароматни свещи, светвам цветни лампички, а се чувствам уморена и унила. Вероятно е от довършването на куп неща, започнати през годината и..
А Нурай Садулов ни отвежда на романтична разкодка в страната на любовта и виното с рубриката "Франция, мон Амур!". Очакват ни още изненади, само останете с нас от 16 до 18 часа на 90 мегахерца, и онлайн, в реално време на binar.bg Желая..
Няма уютна и топла Коледа без топло какао или кафе с мляко, гушливо одеяло и сгряваща коледна история, която да вземем в ръце или пък видим по телевизията. Какви ги вършат детските герои по Коледа?Пипи прави пакости, но само разумни,..
Новият албум на груп а X -R@y идва при нас със скоростта на светлината, за да огрее коледната ни елха. В него са вплетени много жанрове като рок, поп, пънк, ска, фънк, блус и дори народни ритми. Ще чуете малко известна песен на група..
Кърджали 6600
бул. България 74
036 122 478