„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.
Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота.
Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара.
В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик.
Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!
Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!
Божидар Чолаков е добре познат на слушателите на БНР – Радио Кърджали като водещ на фолклорното предаване „Полет над Родопите“. Но освен отдаден радиожурналист и радиолюбител, той е и страстен пътешественик, фотограф и разказвач на истории, които..
Нашият колега, водещ на "Полет над Родопите" Божидар Чолаков , освен радиолюбител и редактор, е и пътешественик, обича да се катери до Моняк, да пътува с родопската гъсеница, да търси интересния журналически детайл. Миналата седмица той..
Васко или Ивитал, както обича да го наричат или шеф Пеньо Иванов, както го обичат мнозина, ще участва в изложба от бижута на Владимир Буров и ученици в галерия Готи в Пловдив. Тя е под надслов "Човекът, който промени моя живот" и е изложба..
Във втората част на предаването ще научим малко повече за творческото амплоа на шеф Иванов или Васко , което освен креативността в кухнята, чрез готвенето, проявява своето чувство за естетика и в бижутерийното изкуство. Както знаем,..
През лятото на 26 юли ще се проведе Вторият празник на траханата в село Пелевун, Ивайловград. Организират го активисти, които се борят за популяризиране на траханата, както и пелевунци от близо и далеч, подкрепяни от община Ивайлов..
Следва разговор с писателя публицист и учител , сърцеведа Николай Милчев, за първата му книга в проза "Ябълковият човек". Поетът ще бъде в Момчилград , за да се срещне с цените на словото на 23 май. След това ще научите някои..
Днес на Цветница, домът се украсява с върбови клонки и свежи пролетни цветя и идва ред да се сложи и празничната трапеза. Особено подходящи за този цветен, пролетен празник са баница с лапад, праз, коприва или спанак. Салатите може да са от..
Във втората част на предаването продължаваме с кулинарните съвети, тъй като Великден е неделя, а предстои и месенето на ръка на козунаците, както и да научим тънкостите за хубавото агнешко печено. Разбира се, с шеф Пеньо Иванов-Васко и с нашата..
Днес празнуват всички с имена на цветя. Църквите отбелязват тържествения вход на Господ Исус Христос в Йерусалим, когато народът го посреща с възгласи, които са от пророческите псалми за идването на месия. Исус пристига на магаренце, а..
Кърджалийци се срещнаха с писателката от българо-сирийски произход Даян Шаер по инициатива на Спортно-интелектуален клуб "Ахридос" в приятелска атмосфера и наситен на емоции следобед. Председателят на клуба Елена Топалова даде начало на..
Кърджали 6600
бул. България 74
036 122 478