„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.
Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота.
Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара.
В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик.
Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!
Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!
Във втората част журналистът Георги Тошев открива завесата пред най-новата си книга-биография на тъжно-смешния актьор Георги Парцалев "Хамлет от град Левски". А Нурай Садулов, отново ще ни заведе в страната на любовта и виното с рубриката си..
Следват уроците на Димитър Маринов, развял българското знаме в Холивуд , който продължава турнето си в страната. Във втората част ви представяме една успяла кърджалийка в Лондон, и то не къде да е, а в света на модата - Биляна Сакалиева. А..
Затова денят се нарича Черешова задушница. Икам да ви представя две стихотворения, посветени на задушница.
Какво е да си носител на Сиатълската вълна в днешно време? Въпреки заявките за смърт на грънджа, този стил продължава да владее умовете и сърцата на своите фенове и в днешно време. Доказателство е неотдавнашният концерт трибют на Крис Корнел,..
Нашата задгранична приятелка Петя Аргирова пък ни предоставя рецепта за едно много любимо и лесно за приготвяне ястие с кайма и червен боб - а именно чили кон карне. Във втората част на предаването, ще научим за новата книга на..
В делегация от наши поети и писатели се включиха кърджалийските поетеси и автор на детска литература Вилдан Сефер и Божидара Ангелова. Творците посетиха албанските градове Дуръс и Елбасан, където се срещнаха с етническите българи зад..
Голямо пано, изобразяващо красотата на кирилицата "Азбука на живота", представиха творците в Керимовата къща в Кърджали в навечерието на 24 май. Това не е нова идея, но този път се реализира по друг начин, каза галеристът Пенка Атанасова...
Във втората част на предаването си спомняме за един от най-великите рок вокалисти на нашето поколение Крис Корнел, който се присъедини към небесния хор на 17 май преди 8 години. Ще чуем и какво нарисуваха творците на Кърджали за 24 май и какво..
Теменужка Матева от Плевун , която възражда традицията на траханата у нас ще участва във втория ден на фермерския пазар "Фармфест" в Момчилград. Тя ще покаже как се прави трахана и сушени домати по българска рецепта. За смисъла на тези изложения и..
На вечер с публициста, поет и учител Николай Милчев ни кани винарската изложба в Момчилград, на 23 май, Ден на българската просвета и култура, и на славянската писменост от 18 часа. Елате на вечер с майстора на метафората, танцуващия..
Кърджали 6600
бул. България 74
036 122 478