„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.
Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота.
Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара.
В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик.
Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!
Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!
Във втората част на предаването, шеф готвач Пеньо Иванов ще ни каже как приготвя пиле салтимбока или пилешко печено със салвия и панирани домати . След това Билге Мехмед разговаря с Людмила Данова - учителката поет, която твори в кратката..
Книгите са прозорец към света, е казал някой умен човек. Това е съвсем вярно. А виждали ли с те грейналите очи на децата, когато слушат приказки или зачитат детска книжка? Т е сякаш са на друго място през това време, в чудната страна, където..
- Това са автопортрети на самия художник, които сам е рисувал или ваши и нтерпретации? - Това са мои, лични портрети оригинални, които аз съм правил по архивни снимки, които съм преработвал. Взимал съм ги от чернобял архив, после ги..
Във втората част на предаването, - разговаряме със Съби Гавраилов, далечен родственик на Златю Бояджиев, утвърдил се в чужбина, който се връща в родното Брезово, за да възпламенява младите таланти на любов към..
Прошката е да отключиш вратата, за да направиш някой свободен, осъзнавайки в това време, че затворникът си неговият ти, казва Макс Лукадо. И още - прошката е виолетката, която теменужката оставя върху крака, който я е..
- Казват, че зад всеки зад всеки успял мъж стои по една жена. Съгласна ли си с това? С какво жената подхранва мъжката енергия, в какво точно в себе си? "....с действията и бездействията си. Храним ги и ги отглеждаме след..
Във втората част на предаването ще поговорите с директора на Арменския културно-информационен център в Пловдив и председателя на Дружеството на пловдивските писатели д-р Ахавни Кеворкян за арменската Коледа и Йордановден, за..
Нова година настъпва само след няколко часа. За този час обаче домакините се подготвят поне един ден преди празника . Да се купят пресни плодове и зеленчуци, да о целееш в хипермаркета и да намериш най-добрите цени на нужните ти хранителни..
само останете с нас на 90 мегахерца , и онлайн на https://binar.bg/radio-kardzhali/ всяка неделя от 16 до 18 часа! Желая Ви приятно слушане!
Кърджали 6600
бул. България 74
036 122 478