Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Данаилов: Вицепрезидент не е заветната ми мечта, но съм притеснен от ставащото в страната

Снимка: БГНЕС

 

Ако съм кандидат за вицепрезидент, не е защото съм решил да дам път на младите - някои от кандидатурите, които бяха издигнати от местни структури не бяха много по-млади от мен. Президентът трябва да е много по-силен, експертен в сектори като международна политика, като Ивайло  Калфин,  каза кандидатът за вицепрезидент от БСП Стефан Данаилов в интервю за "Нещо повече". 

Бях убеден, че искам да се занимавам с творческа работа и дори да се оттегля от политиката. Но това, което се случи в последния месец ме накара да променя решението си. Не приемам начина,  по който бяха представени кандидатите на ГЕРБ - "сядам аз, а ти си отиваш, няма смисъл да се правят избори". 4-и септември беше денят на моето решение, каза Данаилов.

Хората ме познават с години. Никога не съм искал постове. Но съм притеснен за това, което става днес в България. Настоявах да бъде Ивайло, смятам, че е подходящ за президент. Може да са актьорски видения, но нека стане малко по-труден пътят на ГЕРБ.

Ще активирам не само левия електорат, моята кампания ще привлече и други хора. Да бъда вицепрезидент не е заветната ми мечта - така Данаилов отговори на въпрос какво ще бъде самочувствието му, ако не успее да се пребори за поста.В кръга около мен нищо не се е променило, но с това мое завръщане се върнаха и някои от усещанията от по-младите ми години - пулсът ми беше стигнал до 50-60, днес отива към 80. Ще се борим за крайна победа, каза още Стефан Данаилов.

Цялото интервю на Владислав Прелезов със Стефан Данаилов чуйте в звуковия файл.

 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна