Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангел Вукодинов: Няма да отстъпим само заради постъпили пари

Снимка: БГНЕС

Седмица преди насрочения за 20-и февруари национален земеделски протест властта започна да ухажва земеделците. След като ресорният министър Мирослав Найденов отдавна им обясни, че пари за тях ще се намерят най-рано през март-април, вчера премиерът Бойко Борисов ги покани на среща. Министър-председателят им насрочи и друга за деня преди протеста.

За гостоприемството на премиера председателят на Асоциацията на зърнопроизводителите Ангел Вукодинов коментира: Не бих казал, че беше изненадваща срещата. Ние отдавна сме входирали писма за среща с премиера. /.../ Това, което чухме от премиера, е, че има пропуски в работата на екипите, които се занимават със сектор "Земеделие", и поиска срок за реакция до 19-и февруари.

Вукодинов подчерта, че ненавременното плащане на субсидиите не е единственият проблем, а има още редица други. Земеделците са поставили всичките си проблеми и искания на срещата с премиера.

Няма отмяна на протеста, той ще бъде с пълна сила на 20-и. Не бихме си променили отношението към липсата на правилна политика в сектор "Земеделие" само заради постъпили пари, категоричен е той.

Според председателя на Асоциацията на земеделските производители Христо Цветанов е добър знак, че проблемите им са стигнали чак до премиера.

Не искаме да клатим политически държавата. На нас изобщо не ни е работа да коментираме политически неща.

В момента премиерът се среща със земеделците. Ако премиерът обещае превод на парите, Асоциацията на земеделските производители в България ще призове своите членове да не се включват в протестни действия.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна