Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неправителствени организации предлагат възможности за стажове и работа на младите хора

Снимка: БГНЕС

Днес 30 неправителствени организации ще предлагат възможности за доброволчески труд, стажове и работа на младите хора. Изложението "Кариера с кауза" е организирано в двора на Софийския университет от 10 до 17 часа.

Изложението "Кариера с кауза" се организира за първи път. То е част от проекта "Практически форум за професионална реализация", насочен към младежката безработица, обясни Любен Георгиев:

"Кариера с кауза" остава събитие, което да покаже на младите хора, че това да имаш добро намерение е нещо важно и можеш да го реализираш чрез участие в някоя доброволческа инициатива или чрез стаж в някоя неправителствена организация, или чрез работа по конкретен проект. Над 80 процента проявяват желание да се занимават с доброволчески дейности.

Досега по проекта са обучени над сто младежи от Кюстендил, Благоевград, Перник и София затова как да си намерят работа. 30 неправителствени организации днес в СУ ще предложат варианти за заетост. Габриела Корчева съветва да не се пренабрегва доброволческата работа:

Доброволчеството е работа, която дава възможност за натрупване на сериозен опит. Неправителственият сектор е толкова динамичен, предлага много голям спектър от възможности за натрупване на опит. Чрез такава доброволческа работа един младеж може да се ориентира включително и в бъдещата си професия. За поканата на тези организации изхождахме от това те да предлагат възможност за стаж и реална позиция на участниците и посетителите на форума.

По публикацията работи: Гергана Хрисчева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна