Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Израждат нова зрителна площадка на покрива на Плевенската панорама

Снимка: imagesfrombulgaria.com

Нова зрителна площадка ще бъде изградена на покрива на Плевенската панорама. Ще бъде обновен целият район на парк "Скобелев". Стойността на проекта е над пет милиона лева по Оперативната програма "Регионално развитие".

Панорамата да стане още по-привлекателна и хората, които нееднократно са я посещавали да бъдат предизвикани отново да дойдат в Плевен. Така директорът на Военноисторическите музеи в Плевен Милко Апсарухов обяснява идеята за изграждането на нова туристическа атракция:

Хората, които са проектирали Панорамата навремето преди 35 година, са се съобразили и действително на покрива има такава обходна площадка, която сега се доразвива с предпазни съоръжения и този стъклен асансьор или да го наречем панорамен асансьор, който ще извежда към тази площадка е точно в тази посока.

35-годишната Панорама ще има нова хидро- и топлоизолация и изцяло подменена климатична инсталация. Проектът е предвижда обновяването на античната римска крепост Сторгозия в парк Кайлъка, на историческия каменен мост при с. Ясен с паметник на победата. Строително монтажните дейности трябва да приключат до края на месец септември.

По публикацията работи: Цецка Николова – кор. на БНР в Плевен
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна