Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР отбелязва Международния ден на радиото и телевизията

Вчера в градинката пред Народния театър „Иван Вазов” в столицата бе открита фотоизложбата „Радиото, хората и времето”. С тази изложба БНР отбелязва Международния ден на радиото и телевизията. Снимките представят живота на радиото в архивни кадри и съвременни снимки от 1935 г. до днес. Те напомнят за личности и факти, които всеки ден са прибавяли и прибавят ред в историята на българската радиожурналистика - обективно и безпристрастно.
Посетителите могат да видят първите микрофони, първия гонг и звукозаписваща уредба от началото на радиоразпръскването в България до модерните апарати и уникалното Първо студио днес.
Можете да видите и първата радиокола, достойно застанала до нейната наследничка, чрез която днес слушателите се пренасят директно до мястото на събитието.
Експозицията представя и музикалните състави на радиото, събрали едни от най-добрите български артисти и изпълнители.
Изложбата бе открита от генералния директор на БНР Валери Тодоров. „Аз се радвам, че можем да ви покажем тази изложба. Тя по никакъв начин не е представителна за всички периоди от развитието на радиото, но е една своеобразна снимка на онова, което представлява радиото. Знаете, в момента то включва 10 програми, 6 музикални формации, радиото е една много дълга история. И една такава изложба, дори на тази голяма площ, не може да представи и доведе всички хора, които са вложили ентусиазъм, енергия, надежда, очаквания в това, което е магията на радиото.”

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени