Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

15 часа продължава издирването на капитан на рибарски кораб

| обновено на 04.04.14 в 10:34
Снимка: БГНЕС

Вече 15 часа продължава операцията по издирването на изчезналия рибар в Поморие. В нея участват два катера на Гранична полиция и Морска администрация, както и много доброволци с лодки.

Около 20 часа снощи, на шест мили източно от Поморие, капитан на риболовното корабче "Одеса" е паднал зад борда. Мъжът е 30-годишният Емил Масларов, потомствен рибар от Поморие. Според кмета на града Иван Алексиев той е опитен моряк и пролетното море не би трябвало да е заплаха за него:

Риболовното корабче "Одеса" - наши момчета, поморийци, го купиха и се захванаха с риболов. Едното момче нещо излязло навънка и изведнъж е изчезнало, паднало ли е, не знам какво е станало. Не могат да го открият.

До момента не е ясна причината за инцидента.

Гранични полицаи и водолази цяла нощ издирват в морето изчезналия капитан, твърди капитан Живко Петров, директор на "Морска администрация" в Бургас:

В момента продължава търсенето. Инцидентът е станал снощи около 8 часа, 6 мили източно от Поморие. Това е, което към момента мога да ви кажа.

Всички риболовни кораби в района на Бургаския залив са предупредени за инцидента. Издирването продължава. Според Гранична полиция шансовете на изчезналия мъж намаляват с всеки изминал час, тъй като морската вода е студена.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна