Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов бежански натиск отчита МВР

Светлозар Лазаров остава на поста главен секретар на МВР с мандат от 5 години

Снимка: Дора Атанасова

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев отчете засилване на потока от бежанци към страната ни през последните седмици. Натискът по границата многократно е нараснал. Повече от няколко седмици искам да ви кажа, че връщаме по 150-200 души и предотвратяваме влизане.

До края на седмицата трябва да стане ясно какви средства са необходими за подпомагане на собствениците на къщите, които пострадаха при наводненията в Източна България, посочи Йовчев. Целта е предложенията да бъдат разгледани в кратки срокове в междуведомствената комисия за подпомагане.

Сега до края на тази седмица трябва да станат готови тези, които са аварийните работи и помощ за къщите на хората, които не изискват проекти, не изискват проучване и така нататък, за да могат бързо да минат на комисия, за да им се помогне, и третото, което е, искаме да видим дали с всички дейности, които има да се направят като възстановителни, включително превантивни дейности. За в бъдеще това позволява да се кандидатства и да се търсят средства от Фонд "Солидарност" на ЕС.

Министърът на вътрешните работи потвърди също, че Светлозар Лазаров остава на поста главен секретар на МВР с мандат от пет години.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна