Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реформаторският блок няма да има представител в служебното правителство

Снимка: БГНЕС
Реформаторският блок няма да има представител в служебното правителство. Това каза Меглена Кунева след среща с президента Росен Плевнелиев.

Конкретни разговори РБ да участва в служебния кабинет не са водени. Президентът и представителите на РБ са обсъдили програмата и приоритетите на служебното правителство, които държавният глава смята да обяви официално във вторник, на 5-и август. Меглена Кунева определи като "разумни и постижими" приоритетите, сред които са организацията и провеждането на предсрочните парламентарни избори, партньорството с Европейската комисия и начинът на разпределяне на европейските пари през следващия седемгодишен програмен период.

От РБ ще участват в утрешната среща на "Дондуков" 2, на която президентът ще обсъди с парламентарните партии и с тези, които излъчиха депутати в Европейския парламент, необходимостта от актуализация на бюджета на НЗОК, както и на държавния бюджет.

Президентът е информирал представителите на РБ, че Лекарският съюз и други браншови организации са изразили притеснение дали ще издържи системата на публичните финанси.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна