Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Маринов: В политиката Местан няма особени перспективи

Румен Петков: Местан постигна силен медиен ефект с пресконференцията

Людмил Георгиев: Обвиненията към Местан трябва да имат сериозни доказателства

Снимка: БГНЕС

С тази пресконференция Местан постигна един силен медиен ефект. Той зададе повече въпроси, отколкото даде отговори. И това няма как да не катализира медийния интерес. Но продължавам да считам, че беше изключително груба грешка да се търси убежище в чужда мисия. Това каза за “Хоризонт“ в предаването “12+3“Румен Петков от АБВ.

Тази категорична заявка, която е напълно естествена, отчитайки опита му и желанието да участва в българския политически живот, създава определени очаквания, които ще имат динамика на развитие  и това ще бъде съпътствано от медийния и обществен интерес.

Не разбирам намесването на Русия в случая. Какво отношение има Русия към събитието - не е ясно. Стремежът да се прави това внушение не е коректен.

Според Петков в ДПС няма да има особени трусове и разслоявания на пластове.Проф. Людмил Георгиев

Тези обвинения, които са насочени към Местан, би трябвало да бъдат подплатени със сериозни доказателства , т.е. дали наистина той  е провеждал протурска политика, макар че тази защита по дипломатичен път му се уреди – не само пребиваването в посолството, но и това, че посланикът беше с него, заедно със спонсори, очевидно е знак, че е имало такава подкрепа от днешното ръководство на Турция, заяви политическият психолог Людмил Георгиев. Той уточни, че не е очаквал създаването на нова партия от Местан:

Българските турци са светски настроени хора. Те не споделят ислямистки възгледи и неоосманистки концепции на днешното ръководство на Турция. И всеки опит в тази посока да бъде създадена политическа партия ще претърпи неуспех.

Доц. Александър МариновПреподавателят в Софийския университет доц. Александър Маринов заяви:

Това е един кризисен пиар. Местан се опитва да спаси това, което  е останало от имиджа си. Тълкувам изявлението му, че остава в политиката, за да не изглежда като позорно бягство. Иначе той в политиката особени перспективи няма.


Интервютата чуйте от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна