Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Плевнелиев и ДПС обсъдиха стабилността в страната

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От ДПС обявиха, че разнопосочните сигнали за избор на нови членове на Комисията за защита на конкуренцията не оставят усещане за стабилност и предвидимост на управлението.

Представители на парламентарната група на ДПС разговаряха с президента Росен Плевнелиев в рамките на политическите консултации на държавния глава с парламентарните партии.

След като вчера лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви, че процедурата за избор на нови членове на Комисията за защита на конкуренцията е порочна и Реформаторският блок няма да предлага номинации, в отговор премиерът Бойко Борисов предупреди, че ГЕРБ може да се оттегли от избора на новия състав на комисията. От ДПС също коментираха темата. Подобни противоречиви сигнали не са добра картина за синхрона на управляващото мнозинство е оценката на съпредседателя на ДПС Четин Казак:

Относно последователността на предприетите действия и вземаните решения и в крайна сметка да оставят в обществото усещането за стабилност на управлението и предвидимост. Това са констатации, които будят безпокойство. Аз се надявам всички фактори в управлението да си вземат акъл от това и да променят своето поведение, ако искат да продължат да имат претенциите, че представляват мнозинството от българските граждани.

Сигурността и политическата стабилност са били акцент в разговора на представителите на ДПС с президента. Съпредседателят на движението Мустафа Карадайъ подчерта, че държавата трябва да положи усилия, за да увеличи инвестициите в семейния, малкия и средния бизнес:

Президентът се съгласи с нашите тези в сферата на икономиката и в сферата на развитието на нашата страна и е уверил, че приоритет в управлението на страната би трябвало да бъдат семейният, малкият и средният бизнес.

Консултациите на "Дондуков" 2 продължават с представители на БСП - лява България.

Подробности чуйте в репортажа на Мира Стефанова в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени