Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гл. комисар Николай Николов: Не са вероятни вторични взривове в "Арсенал"

Квалификацията на работниците във военния завод е безупречна, смята Тодор Воденов от синдикат "Отбрана"

| обновено на 25.04.16 в 15:15
Гл.комисар Николай Николов
Снимка: БГНЕС

Няма опасност за околната среда и за работещите в "Арсенал" след взрива тази сутрин. Информациите сочат, че никакви вторични взривове не са вероятни. Това каза в предаването "12+3" главен комисар Николай Николов – директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Той посочи, че сигналът, който първоначално е постъпил в пожарната, е бил за пожар в помещение на лаборатория за контрол на качеството на взривните вещества:

Първите съобщения бяха за пострадали трима души и сериозни разрушения.

Гл. комисар Николов обясни, че отзовалите се на място служители на пожарната са установили, че разрушенията не са толкова сериозни. Открити са и двама загинали мъже, малко над 40-годишна възраст. Информацията за трети пострадал човек се е оказала невярна.Тодор Воденов

Според Тодор Воденов – председател на Национален синдикат "Отбрана", квалификацията на работниците във военния завод е безупречна. Той препоръча да се остави на специалистите да установят причините за взрива.

Причината да има подобни взривове е липсата на достатъчно добра превантивна политика в областта на безопасността, здравето и работата. Трябва да има инвестиции и научни изследвания. Трябва синдикати, държавна администрация и работодатели да работят съвместно, каза още Тодор Воденов.

Разговорът с гл. комисар Николай Николов и Тодор Воденов можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна