Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велизар Енчев: Аз предлагах в НС увеличаване на пенсиите, не патриотарите

Снимка: БГНЕС
Само аз правех конкретни законодателни предложения за увеличаване на пенсиите. Тези предложения не бяха подкрепени от тях. Бях обиждан от патриотарския фронт. Те мълчаха и ми се подиграваха, когато говорех от трибуната. Това каза Велизар Енчев, лидер на "Българска пролет", след като пожела право на отговор след интервюто на Красимир Каракачанов за предаването "12+3" по "Хоризонт".

Триото Каракачанов, Сидеров и Симеонов внезапно осинови моите идеи и предложения за пенсиите. Те бяха съгласувани и координирани с експертната оценка на НОИ, подчерта Енчев.

Имах и законодателно предложение за т.нар. "ергенски данък", т.е. за компенсирането му на пенсионерите, които са го плащали по времето на социализма

Заслуга на "Българска пролет" е и подвеждането под отговорност на бившия военен министър Николай Ненчев, каза още Велизар Енчев.

Става дума за казуса с ремонта на двигателите на МиГ-29. Каузата против ремонта им в Полша е в основаната на обвинителния акт срещу Ненчев, уточни лидерът на "Българска пролет".

Намаляването на партийната субсидия от 11 лева на 5 лева на глас също е много важно предложение, изтъкна Велизар Енчев. Той настоя, че направеното в миналото Народно събрание трябва да се знае от гражданите.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна