Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арманда Димитрова: Партиите използват стари понятия в кампаниите си

Райчо Райчев: Липсата на гражданско образование е проблем

Снимка: Радио ВИДИН
Партиите използват стари понятия в кампаниите си, заяви в предаването "Нещо повече" Арманда Димитрова от Студентския клуб на политолога:

Младите хора все по-активна част от политическото ежедневие, но има един сериозен проблем, според мен, в политическите кампании на партиите и това е, че те използват понятия, които понякога и до голяма степен са лишени не само от смисъл, но и от адекватност спрямо времето, в която се намираме. Много от партиите използват стари ниши, които са използвани преди повече от 20 години в политически кампании, които вече трудно хващат гласоподавателя, трудно хващат и младите хора.

Обръщане към миналото - топва според мен е много характерен прийом на тези предсрочни парламентарни избори, която не е печелившо. Младите хора не обичат да гледат назад, а това са основни лозунги на политически партии

Райчо Райчев от Националния младежки форум допълни:

За мен лично това, която е доста голям проблем, свързан с това защо младите хора не гласуват, това се дължи гласно на липсата на адекватно гражданско образование, което да въвлече по някакъв начин младите хора в процесите на взимане на решения, както и те да бъдат информирани за основните политически сили, идеологии и т.н. Тук не говорим за агитация, тук говорим те да могат да разграничават ляво, дясно, център, основните им ценности и платформи, за да могат да направят информиран избор.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна