Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валери Симеонов дава на прокуратурата договора за приватизация на Параходство БМФ

Контролът на заведенията във Варненско е по-добър от този по Южното Черноморие, смята вицепремиерът

Снимка: БТА

Вицепремиерът Валери Симеонов съобщи във Варна, че очаква Върховният касационен съд да отхвърли иска на Параходство "Български морски флот" за промяна на условията на приватизационния договор и поясни:

Това, което предстои да стане буквално до дни, това е аз да входирам комплектованата документация за оспорване на приватизационния договор на БМФ в Прокуратурата.

Варненският координационен щаб за проверки по време на туристическия сезон е за пример в страната с впечатляващи резултати, каза в морската столица вицепремиерът Валери Симеонов.

Валери Симеонов обобщи, че за юни и юли от Националната агенция за приходите са събрали 14 милиона лева повече ДДС в сравнение с миналата година, а плажовете и морето в региона са чисти. Контролът във Варна и региона по отношение дейността на заведенията е по-добър отколкото по Южното Черноморие, за което принос има и Варненският административен съд.

От 220 затваряния на заведения от Национална агенция по приходите, 90 са реално оставени в сила, има само 24 отхвърлени, а останалите даже не са обжалвали. В Бургас обаче не е така. От около 120 затворени заведения, реално са останали запечатани само 12, така че за мен на Юг има много сериозно основание да виждаме корупционна зависимост на съда. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна