Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сигнал за шуробаджанащина и в Габрово

Схема на управление в Община Габрово, представена от БСП
Снимка: БГНЕС

Сигнал за шуробаджанащина и в Община Габрово стана повод кметът на града да даде пресконференция.

В брифинга пред медиите освен кметът Таня Христова участваха и двамата ѝ заместници. Единият, от които Климент Кунев, посочен в схемата заради роднинска връзка със служител на общината.

Според кмета се провежда кампания с политическа цел:

Очевидно влизаме в предизборна кампания за местна власт две години по-рано.

Многократно тиражирани лъжи, така Таня Христова нарече обвиненията от страна на БСП за груби нарушения в общината. Според нея случващото се показва, че влизаме в политическа кампания за местна власт две години по-рано. Тъй като в сигнала се сочи назначението на брата на Томислав Дончев Момчил Дончев, който управлява общинското звено "Озеленяване“ без конкурс, Христова подчерта, че длъжността не е конкурсна:

Факт е, че съм назначила Момчил Дончев и стоя зад това назначение. Подчертавам, че неговият брат категорично не беше съгласен с това. Подчертавам, че това е мой личен избор като кмет и той се базира единствено и само на качествата на този човек.

Професионалните умения на инж. Момчил Дончев Таня Христова обясни, че познавала от неговата работа в екипа на общинското звено "Озеленяване“ и коментира, че нападките срещу това назначение целят да дискредитират брата на Момчил Дончев – Томислав Дончев, когото оцени като един успешен и много качествен политик.

От звуковия файл можете да чуете обобщение по темата на Велина Махлебашиева.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени