Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Готварска книга за големи деца – рисуваните рецепти на Аля Маркова

Истински забавен и колоритен кулинарен гид е сътворила художничката Аля Маркова за всеки, който обича да си хапва и да му е весело в кухнята. Аля е създателка на кулинарния блог Cartoon Cooking. В книгата ще откриете идеи и за сладко, и за солено настроение, за специален случай, а също и за мързеливи дни.

Към всяка, описана с огромни порции чувство за хумор, рецепта, следва и нарисуваната ѝ версия. Също така много полезна и хитра част от книгата е главата, в която пише какво да правим, ако нещо се обърка, или пък да почистиш наистина ефективно.

Ето и какво пише самата авторка за книгата си:

"Държиш малка готварска книга за разбуждане на апетита (и на въображението). И за приспиване на сериозноста, която понякога неусетно се промъква в кухнята на много от нас, запалянковците на вкусните неща. С други думи – това е книга за всеки, който обича да си хапва, но не обича да му е сложно."

Аля Маркова е българска илюстраторка и кулинарна блогърка, която дълги години живее и работи в Испания. Основно илюстрира книги и учебници за испански издателства, по-малко за български. Години наред поддържа блога Cartoon Cooking, в който рисува готварските си рецепти. Събира тези готварски илюстрации в книга, която излиза през 2023 г. 

Повече научете от разговора на Белослава Димитрова с Аля Маркова. 

Снимки – изд. Лист

По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна