Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млади гласоподаватели питат за бъдещето си в предизборни дебати

Студентският клуб на политолога към Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Националният младежки форум и Студентската асоциация за изследване на международните отношения към УНСС организират второто издание на голямата кампания „Лигата на младите гласоподаватели”.

„Поредните избори отново повдига въпроса защо гласуваме въобще – коментира пред Радио София Христо Радославов, председател на Студентския клуб на политолога. – Затова именно това е мотото на кампанията. Въпросът може да изглежда обикновен, има много чувства в него и е очевиден стремежът на младите хора да обърнем внимание върху предстоящите избори.“

Той допълни, че младите хора от 18 до 30 години са с 20% по-активни по време на вота от другите възрастови групи.

„В момента много от тях спорят, дават мнения, коментират за еврото, референдумите, участват в подписки, дори споделят, че замислят членство в партии“, допълни Радославов.

Лигата организира предизборен дебат „България и младите след 2 април“ с представители от водещите политически партии и коалиции, според социологическите проучвания на „Галъп Интернешънъл Болкан“.

Дебатите ще се проведат на 21 март от 18 часа в аулата на Софийски университет. А в диалога може да се включите и вие след предварително записване.

Чуйте разговора на Елисавета Белеганска.

По публикацията работи: Георги Нейков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна