Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Второ събитие от поредицата "Сезоните на фантазията"

| обновено на 28.11.23 в 13:38
Натали Павлова и Боряна Димитрова в студиото на ''Нашият ден''
Снимка: БНР

Предстои второто събитие от серията "Сезоните на фантазията". Следващият спектакъл ще се състои на 13 декември и този път ще гостува в София.

Спектакълът представя мащабен авторски танцов проект, който интерпретира митологични образи и древни легенди.

Натали Павлова разказва за своята лична мотивация за създаване на този проект: "При мен има дълбоко личен мотив да дам и да направя видимо това, което нося в себе си. Този мотив ме провокира да се занимавам с изкуство и по-конкретно да започна начинанието за концептуалните събития по проекта", казва тя.

Друг участник в серията "Сезоните на фантазията" е Боряна Димитрова, собственик и хореограф на компания, която създава авторски шоупрограми за събития и основател на танцова школа. Интересното е, че Боряна е завършила медицина.

Тя също споделя своя опит в предаването: "Винаги съм била човек на изкуството и тръгнах по пътя на медицината заради моите родители. В танца преоткрих реално това, което трябва да правя и което усещам като моя съдба. Родителите ми ме подкрепиха в това мое решение да създавам красота, да я показвам на другите и да обучавам учениците ми, които израстват и добиват самочувствие. Това за мен е стимул да върша това, което върша в момента“, споделя Димитрова.

Чуйте разговора в звуковия файл. 


По публикацията работи: Зоя Димитрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени