Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Театрален пърформанс за неназовимото

"Описания. Преди да заспиш" е театрален пърформанс върху компилация от текстове с драматург Стефан Иванов и режисьор Марион Дърова. Той ще има премиера в YALTA ART ROOM на 21 януари (неделя). 

Комбинацията е от класически произведения на световната литература, съвременни творби и авторски текстове на участниците. Част от тях направиха преди време друг пърформанс на същото място със заглавие "Списъци", а сега в новото представление освен Мартина Апостолова и Николай Колев, можем да видим още Яница Атанасова и Ралица Стамболска. Музиката отново е на Александър Евтимов – Шаманчето, а костюмите – на Рая Кърпачева.

Ето какво казват създателите на пърформанса: "Описания. Преди да заспиш" се случва, защото непрекъснато търсим думи за неназовимото, извън всякаква амбиция за точност или истинност. Думи, които отекват в съзнанието ни преди да заспим и които след това сънуваме. Мисли, които описват опитите ни да проумеем кои сме, защо живеем и защо ще умрем или поне защо нощта бърза към деня винаги когато ни е приятно в нечия компания."

Чуйте Стефан Иванов и Николай Колев

Снимка – YALTA ART ROOM

По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна