Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Два билета до Майорка" – кога, с кого и как

Най-новото заглавие на Сатиричния театър "Алеко Константинов" е спектакълът "Два билета до Майорка". Текстът на Ричард Бийн е създаден въз основа на комедията на Карло Голдони "Слуга на двама господари". Преводът, постановката и музикално оформление са дело на Андрей Аврамов. В ролите са: Александра Сърчаджиева, Александър Григоров, Анджелика Джамбазова, Борислав Захариев, Любомир Ковачев, Елена Атанасова/Ана Станчева, Константин Икономов, Мартин Желанков, Симеон Гълъбов, Теодор и студенти от театрален колеж "Любен Гройс".


"Авторът Ричард Бийн пренася действието в 1963 година в Брайтън, където животът кипи. Песните на "Бийтълс" звучат навсякъде. Улиците гъмжат от престъпници и мафиоти. Ти нямаш приятели, нямаш професия, вечно си гладен и мечтаеш да отлетиш до Майорка с любимото момиче. Как да оцелееш в този град? Само с изобретателност и ловкост! Приемай всяко предложение. Хвърляй се, без да мислиш за последствията. Бъди слуга на двама, трима и повече господари. Някой ти се присмива – прати го по дяволите. Друг те унижава – стискай зъби, ще дойде и твоят час, ще дойде и твоята Майорка.

Съвременната интерпретация на "Слуга на двама господари" от Карло Голдони не слиза от репертоара на световните театри. Спектакълът е пълен с импровизации, изненадващи ситуации, неочаквани обрати и много смях" – споделя режисьорът Андрей Аврамов.


Следващите дати на представлението "Два билета до Майорка" са 9 и 18 февруари в Сатиричния театър "Алеко Константинов".

Актьорът Борислав Захариев в интервю за "Артефир" сподели, че това е мечтана роля за него.

Чуйте интервюто в прикаченият файл.

Снимки: Антон Даскалов

По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна