Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиера на Пипи в Младежкия театър

Само преди няколко дни на сцената на Младежкия театър "Николай Бинев" се състоя премиерата на "Пипи Дългото чорапче" по текста на шведската писателка Астрид Линдгрен. Режисьорът на представлението е Венцислав Асенов, а композитор е Влади Ампов-Графа, който създава музиката специално за това любимо произведение на малки и големи. И както казва Пипи, "Светът е пълен с разни неща и наистина има нужда някой да ги потърси и намери. Именно това правят нещотърсачите." Пипи успява да превърне всеки, до когото се докосне в нещотърсач, вярват и актьорите Мартин Емануилов, Моника Иванова и Зорница Маринкова, които са в ролите на Томи, Аника и възпитателката.


Пипи е любим герой на малки и големи, учи на самостоятелност, учи ни на свобода. Самата Пипи казва "ако всяка сутрин си изяждаш грахчето против "порИсване", то ще пораснеш, но няма да "порИснеш". Един от най- важните акценти в постановката на Младежкия театър е музиката на Влади Ампов-Графа, която надвишава броя от 20 композиции. А едни от най-интересните части в книгата и пресъздадени и на сцената са крадците в къщата на Пипи и полицейското присъствие. Хореографията на представлението е на Никола Хаджитанев, а вокален педагог е Георги Георгиев Антика. Актьорите споделят, че едно от най-големите предизвикателства е да пеят и танцуват едновременно.

Моника Иванова, Зорница Маринкова и Мартин Емануилов
Моника казва, че открива "Пипи Дългото чорапче" като пиеса за това как хората се намират докато търсят всичко друго в света. "Приключенията на Пипи нямат край. С нея никога не е скучно", обещава трупата на Младежкия театър на бъдещите си зрители на 17 февруари.

Снимки: Младежки театър "Николай Бинев", Ангелина Грозева
По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна