Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

13 истории във филма "Story-та"

6
Снимка: Христо Христов

Късометражната тийн продукция "Story-та" излиза на голям екран у нас на 9 февруари. Филмът е за 12 тийнейджъри и едно дете, всеки със собствена история, ще има своята предпремиера заедно с филма "Киберпрестъпност" на режисьора Атанас Михайлов. Премиерата на двете истории, които ще бъдат показвани в една прожекция е на 16 февруари, в кината, в цялата страна. Наталия Дукова за първи път влиза в ролята на филмов режисьор, а "Story-та" е нейния кинодебют. Оператор на филма е Емилиан Дечев. В биографията си заедно с театралните роли, Наталия има поставени на сцена театрални пиеси, създадени сценарии за пиеси, късометражни и игрални филми, няколко издадени книги с кратки истории.


"Това са чувствителни и ярки момичета и момчета, които са разочаровани от живота си поради различни причини. Изправени са пред специфични тийнейджърски проблеми, с които обаче, по една или друга причина, те не успяват да се справят – загуба, раздяла, подигравки, нестабилно семейство, липса на внимание, дори хранителни разстройства. Една външна футуристична идея ги обединява и без да знаят как, попадат в "затвор", който е и тяхното спасение!" – споделя Наталия Дукова за героите на "Story-та".

Всички участници във филма са актьори от Кино академия за таланти, които са избрани на базата на лични впечатления и режисьорската визия за персонажите.

Чуйте интервюто със сценариста и режисьор на филма Наталия Дукова в звуковия файл.


Снимки: Христо Христов

По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна