Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новото представление "Познай кой ще дойде на вечеря"

4
Антоан Петров-Анди, Мариан Бачев и Диана Любенова

С премиера в Драматично куклен театър "Константин Величков" – Пазарджик ни очаква заглавието "Познай кой ще дойде на вечеря" с режисьор Росен Белов.

Комедията ни насочва към преуспяващ адвокат, който за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си, Катрин (Диана Любенова ) с оправданието, че е бил при най-добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение, още повече че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров-Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря. Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар, разказва режисьора Росен Белов:

"Когато актьор започне да режисира сякаш успява да събере всички онези режисьорски подходи, които са минали през него. Френският хумор е много елегантен, а добрата комедия е много труден и сложен жанр за работа. Много уроци съм учил от всички режисьори, с които съм работил през годините. Поканата да работя по заглавието на Адриен Ракка – "Познай кой ще дойде на вечеря" дойде от театъра в Пазарджик. Това е първата ми професионална постановка като режисьор. Преди това съм работил с децата от школата на Мариян Бачев по пиесата на Гогол - "Нос". Прекрасно е, че децата могат да се докоснат до една класика, още преди да са завършили училище, именно чрез театъра. Сега с децата работим по "Сън в лятна нощ" на Шекспир."

Росен Белов
Сценографията е на Петър Митев, а музиката е на удостоения с "Аскеер" Пламен Мирчев-Мирона. Представлението ще се играе на 19-и февруари от 20 часа в театър "Сълза и смях".

Снимки: ФС на "Познай кой ще дойде на вечеря", БНР
По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна